Connect with us

Lifestyle

На стената! Виртуална обиколка из уличното изкуство в България

Avatar

Публикувано

на

Epik

снимка: ПР

Екипът на Sofia Graffiti Tour отново е подготвил интересни материали и истории от света на графити и стрийт арт сцената в България, които ще сподели с вас на  12 май (вторник) от 20:00 часа.

Паралелно с артистичния живот в галерии и арт пространства, от средата на 90-те години набира сили и един друг вид изкуство, пряко обвързано с градската среда и процесите, които се случват в българското обществото. Графити и стрийт арт са термини, които привличат разнопосочни мнения, но никога не можем да останем неутрални към тях.

Екипът на Sofia Graffiti Tour – инициативата, която от 2016 г. запознава посетителите на София с градското изкуство у нас, са ни подготвили трета виртуална разходка.

В това издание фокусът на обиколката ще надхвърли границите на София. Така участниците ще имат възможността да проследят как се развили графити стиловете в различните райони на страната. Ще бъдат показани примери и от Пловдив, Велико Търново, Бургас, Варна, Сливен, Търговище и други градове.

Advertisement
IMG 20191024 135719

снимка: ПР

Паралелно с виртуалното пътуване, екскурзоводите на Sofia Graffiti Tour ще ви дадат информация за съвременните стенописи, част от нашите градове. Ще научите кои са техните създатели, какво е тяхното вдъхновение и какви техники са използвали.

В последната година в публичното пространство зачестяха дискусиите относно проявите на графити и стрийт арт, тяхната легалност и начините им за институализиране. Заедно с участниците на обиколката, организаторите ще обсъдят ползите и възможните варианти за бъдещето им на територията на страната.

Чрез подобни обиколки, екипът на Sofia Graffiti Tour създава платформа, където макар и виртуално, можем да се запознаем с разнообразната сцена на графити изкуството, но и да го осмислим като активна част от нашия градски пейзаж.

Онлайн обиколката ще се проведе 12 май (вторник) от 20:00 часа. Билетът за участие е 10лв, като един лев от всеки закупен билет отива за подкрепа на българските медици.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1884048691732724/

Билети: https://sofiagraffititour.com/shop/Online-Sofia-Graffiti-Tour-p189098825

Advertisement

Следете страницата във фейсбук за предстоящи събития.

Continue Reading
Advertisement