Connect with us

Музика

На 02/12 (петък) излиза новият албум на Джон Леджънд – „Darkness and Light“!!

Avatar

Публикувано

на

JL Darkness and Light Cover

Новият албум на световноизвестния американски автор и изпълнител Джон Леджънд, „Darkness and Light“, излиза три години след последния му проект „Love in the Future“ (2013). Премиерата на „Darkness and Light“ е на 02/12 и се издава в България в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Албумът е наличен в стандартна и делукс версия в най-големия музикален онлайн магазин у нас – www.musicmall.bg

„Darkness and Light“ включва същите гост – музиканти, взели участие в проекта от 2013-та „Love in the Future“: Chance the Rapper, Miguel, Kamasi Washington и Brittany Howard, вокалистката на рок бандата „Alabama Shakes“.

Стандартната версия на албума съдържа 12 нови песни и е продуцирана от Джон Леджънд в сътрудничество с Блейк Милс (продуцирал „Alabama Shakes“) и Джон Раян (продуцирал песни за „One Direction“). Делукс версията предлага три бонус парчета.

„’Darkness and Light’ е албум-манифест в творчеството на Джон Леджънд“ – се казва в официалното изявление на Блейк Милс. „Следвайки традициите в соул и ар енд би музиката, с песните в новия албум Джон заявява личната си позиция за социална справедливост и гражданска активност, за предизвикателството да запазиш брака си от публичното внимание и вълнението от раждането на първото му дете, Луна. Албумът е посветен на зрънцето надежда, което винаги носим в нас, независимо от тъмнината, която ни заобикаля. Увереност, че единствено и само светлината може да ни движи напред“.

john-legend-photo-2016-1

снимка: PR

На 07/10 излезе пилотният сингъл от албума – ’Love Me Now’ – написана и продуцирана от Джон Леджънд, Блейк Милс и Джон Раян. ’Love Me Now’ е емоционална балада, наситена с чувствените и така характерни вокали на Джон Леджънд. Успехът на песента до момента по всяка вероятност ще превърне ’Love Me Now’ в достоен наследник на световния хит на Леджънд от последния му албум, баладата „All of Me“ (2013).

Advertisement

В онлайн разговор с феновете на официалната си страница във фейсбук, Джонд Леджънд заяви: „’Love Me Now’ е песен, посветена на живота и безусловната любов, без значение какво може да ни донесе утрешният ден. Изключително съм развълнуван, че съвсем скоро ще мога да споделя целия албум със света. Вложих много любов и енергия във всяка една песен от проекта, за да го направя специален и искрено се надявам, че почитателите ми ще го усетят като такъв“.

Continue Reading
Advertisement