Connect with us

Lifestyle

На 21 юни в София започва 10-тото юбилейно издание на Живей активно

Avatar

Публикувано

на

Sportsmen

На 21 юни 2015 г. в 10:00 часа Нестле България, Министерство на младежта и спорта и Столична община, заедно с Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката, Симона Пейчева, Део, Skiller Йоли от 24Kitchen и д-р Райна Стоянова и др. ще дадат официален старт на честването на 10-тия рожден ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Те ще поведат десетки хиляди на 10 похода под мотото „10 години ЖИВЕЙ АКТИВНО!“. През 2015 г. най-мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот, която се организира от Нестле България, отбелязва своя 10-ти юбилей и ще се проведе в София, Варна и Бургас, в партньорство с местните общини.

По повод 10-тия юбилей 10 популярни и обичани български спортисти и лица от телевизионния екран ще отправят 10 предизвикателства на феновете на инициативата. 10 ентусиасти, отговорили на предизвикателствата ще имат възможността да застанат рамо до рамо с тях и да станат лица на инициативата. Нови събития, нови спортове, нови активности и много нови участници са включени програмата на юбилейното издание ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Феновете на активния начин на живот ще имат възможността да участват в подготовката и реализацията като част от екипа на организаторите – не само по време на голямото събитие в София, но и в следващите две мероприятия в морските ни градове Варна и Бургас.

Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката, Симона Пейчева, Део, Йоли от 24Kitchen, д-р Райна Стоянова и Skiller и много други обичани българи ще търсят доброволци и ще мотивират малки и големи да предлагат идеи за София, Варна и Бургас. Ентусиастите, които имат желание да застанат рамо до рамо с тях ще могат да го направят на специално създадена онлайн платформа. Нейният старт ще бъде обявен от организаторите в седмиците преди събитието в София. Симона Пейчева ще се качи на колело и ще се включи във велошествие, Тереза Маринова ще поведе бягане с препятствия, Евгени Иванов-Пушката ще организира волейболен турнир, Тити Папзов ще се включи в баскетболни уроци, Скилър ще организира конкурс за таланти, Йоли от 24Kitchen ще готви със семействата в Южния парк, а д-р Райна Стоянова ще даде полезни съвети за балансирано хранене и поддържане на добро здраве.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1006″]Yoli 24Kitchen[/media-credit]

В София ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще стартира от 10 точки в града и ще се проведе под патронажа на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. По традиция, стотици велосипедисти ще се съберат пред театър София, откъдето ще тръгне специално организиран велопоход към НДК. Паралелно с него на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша феновете на движението ще участват в надбягване с препятствия, организирано със съдействието на Българската федерация по атлетика. Ролер шествие ще премине по бул. „Черни Връх“, а от музея „Земята и Хората“ и от ъгъла на бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Христо Ботев ще стартира спортно ходене. За 10-ти пореден път официалният старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъде даден в района Националния дворец на културата в 10.00 часа, като тази година участниците са поканени на бул. Фритьоф Нансен, който ще бъде спрян за движение по време на откриващата церемония.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат на сайта www.jiveiaktivno.bg след 10 юни и които ще станат част от юбилейната програма на събитията в София, Варна и Бургас. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

Advertisement
Continue Reading
Advertisement