Connect with us

Музика

През септември ни очаква вечер с MACHINE HEAD!

Avatar

Публикувано

на

Machine Head Photo2014e1

снимка: PR

Както всички знаят на 24 Септември от 19:30 часа в столичната зала Универсиада ще се проведе специалният концертAn Evening with MACHINE HEAD. Той е част от световното турне на бандата, представящо по много специален начин творчеството и живота на бандата в два часа и половина шоу.

В момента турнето е в Нова Зеландия и Австралия, като датите вече са напълно разпродадени.

Билети за концерта могат да бъдат закупени почти  от всякъде, след като вече се разпространяват онлайн и в мрежите на EVENTIM, Ticket Pro и TicketLogic в цялата страна. Някои от местата са магазините на Orange, Пикадили, Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, EasyPay, Fast Pay(Фаст Пей), билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. Денонощно можете да закупите билети в бензиностанциите на OMV в цялата страна.       
След като цената на билета стартира на цени от 40 и 45 лева, в момента тя е 50. При налични бройки в деня на събитието и на място в залата цената ще е 60 лева.     

MACHINE F*CKING HEAD!

Advertisement

Скандиране, което започва да отеква в главата на всеки един фен, когато си представи бандата на живо. Концертите на Роб Флин и компания са пословични в много отношения – фанатичните фенове (или както са наричани по света – Head Cases), припяващи всяка дума от всяка песен от сетлиста, огромните съркъл питове от началото до края на концерта, отдадеността на банда и публика. Истинска чест е да гледаме банда от ранга на Machine Head на живо в България в пика на кариерата им, слушайки и куфеейки на песни като Davidian, Old, Take My Scars, Ten Ton Hammer, The Blood, The Sweat, The Tears (или както Роб често обича да се шегува и да я нарича The Blood, The Sweat, The BEERS), Imperium, Aesthetics of Hate, Halo, Locust, Now We Die и много, много други. Турнето, от което ще е част и предстоящият концерт, е специално. Неслучайно се казва „An Evening with Machine Head“. Няма да има подгряващи банди, а само Machine F*CKING Head и сетлист по-дълъг от два часа и половина, в който има от всеки етап от дискографията им по малко – какъв по-добър начин да се създаде атмосфера за концерт, в която банда и публика да се чувстват като едно голямо, истинско семейство!

Ще видим музиканти, създали метъла такъв, какъвто го познаваме днес

Музикантите от Machine Head осезаемо помагат за развитието на траш метъла, участвайки в утвърждаването му като жанр и развитието на може би най-силната траш сцена –калифорнийската. Роб Флин и Фил Демъл са били членове на легендарни траш банди като VioLence и Forbidden, а приносът им към тежката музика е признат от метъл величия като Metallica, Slayer, Testament и Pantera. Показателен е и фактът, че бандата е била хедлайнър на едни от най-големите и легендарни метъл фестивали в света – Wacken: Open Air и Bloodstock. Албумът им The Blackening от 2007 г. е световно признат за един от най-силните албуми в историята на жанра, нареждан неведнъж до шедьоври като Master of Puppets на Metallica и Vulgar Display of Power на Pantera. С над 24 години история зад гърба си, 8 албума и непрестанна еволюция, Machine Head са една от най-важните за днешната метъл сцена групи. Силно влиятелни в средите на груув метъла, ню метъла и метълкора, те оставят своя тежък отпечатък дълбоко в музикалната история. Освен смазващите 10-тонни песни от репертоара им, Machine Head имат и редица кавъри, отдаващи почит на банди като Metallica, Pantera, Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, Nirvana, Rush, The Police, Bad Brains, Poison Idea и Ignite, като най-вероятно ще чуем на живо и някой кавър на песен от гореизброените имена.

Кои са Machine Head?

Редица музиканти са преминали през състава на групата, като единствено Роб Флин (вокал/китара) е останал от създаването на Machine Head до днес. Вторият основоположник, Адам Дюс (бас китара, беквокали), напуска групата в началото на 2013 г. след като е уволнен от Флин. Кавгата между двамата, след години горчиви отношения, които на няколко пъти почти не довеждат до края на бандата, са повод за написването на емблематичната Game Over от  най-новия албум на групата – Bloodstone & Diamonds (2014). В песента чувството за предателство и края на една ера в историята на групата са явни и това, заедно с усилените в микса бас партии на новото попълнение Джаред МакИйчърн, само допринася за силно изразената агресия и енергия в нея. Останалите членове са незаменимият Фил Демъл (соло китара), член от 2002 г. насам, и ударникът Дейв Маклейн, член от 1996 г. Роб и Фил са легендарно китарно дуо в метъл средите и откакто творят заедно са успели да напишат едни от най-завладяващите сола и хармонии в жанра за последните 10 години.

Advertisement

 „LET FREEDOM RING WITH А SHOTGUN BLAST!”

С естетическата си омраза, рояците скакалци и под 10-тонен чук, Роб Флин и компания със сигурност ще смажат българските си фенове. Остават ни само три месеца, докато видим герба на Machine Head гордо издигнат над сцената в зала „Универсиада“ в София, докато чуем пословичнотоHeadbang, motherf*cker!!!на живо от Роб Флин. Готови ли сте, български Head Cases?

Автор: Machine Head Bulgaria

 

Advertisement