Connect with us

Кино

Неделното кино с Българско кино общество се завръща!

Avatar

Публикувано

на

Rust and bone still 3

снимка: PR

Неделното кино с Българско кино общество се завръща в София! Започваме годината на 29-ти януари от 19:30 ч. в Театрална работилница „Сфумато“ с една съвременна класика – филмът на Жак Одиар „Ръжда и кости“ (2012), носител на награди Сезар и номинации за Златен глобус и фестивалите Кан и БАФТА, както и с участието на носителката на Оскар – „перлата на френското кино“ – Марион Котияр.

„Харесваше ми да ме гледат. Харесваше ми да възбуждам мъжете. Да ги карам да подивеят. Ала след това се отегчавах“.

Това е житейската философия на Стефани (Марион Котияр), коравосърдечната изкусителка във френската драма „Ръжда и кости“. Работейки като дресьорка на косатки, тя е принудена да се изправи срещу саморазрушителната си природа, след като губи и двата си крака от колената надолу в трагичен инцидент на работното място.
Накрая тя намира утеха при Али (Матиас Шьонертс) – самотен баща, изявяващ се като уличен боец, който връща светлината в живота й. Филмът е адаптиран по колекция от кратки разкази на канадския автор Крейг Дейвидсън.

Rust and bone Poster

Оригинално заглавие: De rouille et d’os
Език: английски, френски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, романтичен
Франция/Белгия, 2012, 120′
Режисьор: Жак Одиар
С: Марион Котияр, Матиас Схонартс, Арман Вердюр, Селин Сайет, Корин Масиеро

Вход свободен до запълване на местата.

Advertisement

Българско кино общество продължава инициативата си за намирането на труднодостъпни филмови заглавия, съвременни класики и „артхаус“ кино, които да прожектира пред българските кинолюбители в цялата страна през мрежата си за Киноклубовете и възраждане на споделеното филмово преживяване, придружено от неформален разговор, както и да кани любопитни творци, които да участват със своя опит в дискусиите.

Continue Reading
Advertisement