Connect with us

Култура

Нежност и ласки във втората книга от поредицата „Станисласки” на Нора Робъртс

Avatar

Публикувано

на

Nejno otkritie cover

Втората книга от блестящата серия „Станисласки” (издателство Сиела) на Нора Робъртс е вече в книжарниците. Най-прочутото перо на световната романтичната литература отново ни потапя в прекрасна семейна сага, пълна с любов, динамика и сладко напрежение. „Нежно откритие” разказва за най-големия брат от украинското семейство, Михаил Станисласки, и вълнуващата му среща с наследницата на успешна корпорация Сидни Хейyърд.

Още с излизането на първата книга от хексалогията, „Наташа”, публиката се влюби във фамилията Станисласки, дошли от Украйна в Америка в търсене на по-спокойно бъдеще. Наташа, най-голямото дете на Надя и Юри, се срещна с вдовеца Спенс Кимбъл и дъщеричката му Фреди и след като излекуваха раните от миналото, тримата създадоха свое семейство.

В „Нежно откритие” Робъртс ни запознава по-подробно с Михаил Станисласки – привлекателния скулптор с неустоим акцент, когото съдбата среща с привикналата към разкош Сидни. Докато изглаждат конфликтите, породени от разликата в социалния им и професионален статут, двамата откриват, че тези различия могат бързо да бъдат стопени благодарение на искрените чувства и страст, които не след дълго ги завладяват.

Нора Робъртс е една от грандамите на романса в световен мащаб. Поколения почитатели на нежната белетристика намират утеха в нейните книги, като романите ѝ са докосвали сърцата на феновете много преди чиклитът и софт еротиката от последните години да станат популярни, но дори те не успяват да изместят бестселърите на Робъртс от лавиците в книжарниците. С издаването на серията „Станисласки” издателство „Сиела” се стреми да скрепи връзката на почитателите на романтичната литература с неостаряващата, вече превърнала се в класика естетика на американската писателка. В допълнение на това художникът Дамян Дамянов изработи концепция за кориците на шестте книги от поредицата „Станисласки” с елегантен минималистичен дизайн и запомнящи се цветове – великолепен подарък за всяка домашна библиотека.

Continue Reading
Advertisement