Connect with us

Общество

Нестле България организира спортен маратон в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

1

снимка: ПР

На 17 септември Нестле България ще организира в най-големия тракийски град един незабравим ден на открито, посветен на спорта и балансираното хранене. Второто пловдивско издание на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – ЖИВЕЙ АКТИВНО! се осъществява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив. Програма обещава един пълен с енергия и положителни емоции ден. Редица спортни и музикални звезди ще заредят града с добро настроение. Тереза Маринова, Любомира Казанова, Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Владо Николов, Pavell & VenciVenc’, DARA, Кристиан Костов, и професионалния треньор Асен Аролски от AATraining, заедно с 15 пловдивски спортни величия ще мотивират всички жители на Града под тепетата да се включат в спортни предизвикателства и състезания.

На Пеещите фонтани ще съберем ентусиасти със скейт и ролери, а пред Общината Евгени Иванов-Пушката, Тити Папазов и Владо Николов ще организират пешеходен марш. Йордан Йовчев и Любомира Казанова ще бъдат с колела пред Народната библиотека „Иван Вазов“ за велошествие. А олимпийската шампиона Тереза Маринова ще се включи в 5 километров маратон заедно с Лазар Радков и Plovdiv Run. Специално за всички любители на домашните любимци, в парк „Лаута“ PURINA® и професионалния треньор Асен Аролски от AATraining ще организират първия пловдивски Живей Активно! маратон за кучета и техните стопани, както и множество забавни активности.

Откриването ще се състои в 10:00 часа на площад „Централен“ с участието на плеяда от български спортни и музикални звезди. За първи път на едно място ще се съберат едни от най-видните спортисти и изпълнители, за да призоват пловдивчани да се заредят с енергия и да споделят с близки и приятели удоволствието от спорта и балансираното хранене. Pavell & VenciVenc’ ще дадат старт на официалната церемония, защото добрата храна, добрият живот и добрата музика вървят ръка за ръка. Веднага след откриването NESCAFE ще предложи на пловдивчани уникален байк-фест. Множество демонстрации и предизвикателства на две колела очакват любителите на велосипеда. Специално изграден маршрут ще води колоездачите по пътя към най-освежаващата лятна напитка – Nescafe Frаppe.

Денят ще продължи енергизиращо на другите локации из целия град, където ще има много изненади, подготвени от Нестле и местни спортни клубове. Пред Младежкия Център на Гребна база ще организираме невиждани турнири по волейбол и футбол за непрофесионалисти заедно с Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов. На баскетболното игрище заедно с Тити Папазов и Цонка Вайсилова ще проведем баскетболен турнир по забивки, за да се заредим с енергия и да надскочим себе си. Популярният фитнес инструктор Лазар Радков ще проведе открита тренировка и ще даде съвети за здрав дух и здраво тяло, а на Гребния канал ще се качим на кану.

Advertisement

За децата също ще има много изненади. На тенис клуб „Локомотив“ те ще могат да изиграят няколко сета с приятели, и да получат съвети от професионалните треньори на клуба. В центъра ще избухнем с още предизвикателства – в Цар Симеоновата градина с Екопак децата ще станат Еко герои, а с Тереза Маринова и Любомира Казанова ще се потопим в красотата на леката атлетика и грацията на художествената гимнастика.

Активният ден ще завърши с много музика и усмивки, защото музиката не само зарежда с енергия и емоции, но и сплотява хората. На една сцена ще излязат DARA, Кристиан Костов и Pavell & VenciVenc’, които ще закрият подобаващо последното издание на Живей Активно! за тази година.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Continue Reading
Advertisement