Connect with us

Lifestyle

Нестле за по- здрави деца с готварско предизвикателство към деца и родители 

Avatar

Публикувано

на

Chefs Day Leo Bianchi

Лео Бианки, снимка: ПР

Италианският певец и шеф-готвач Лео Бианки и актрисата и любител-готвач Катерина Евро ще отбележат Международния ден на готвача като част от националната програма „Нестле за по-здрави деца“. На 20 октомври Лео ще проведе готварски онлайн мастър клас в собствения си дом заедно със своите деца- близнаците Матия и Николо, а Катето Евро ще покори готварските върхове заедно с внучката си Катерина на 27 октомври.

Инициативата „Нестле за по-здрави деца“ отбелязва Международния ден на готвача за пета поредна година с цел да стимулира родители и деца да създават полезни навици за по-балансирано хранене. Готварският мастър клас „Заедно в кухнята“ цели да покаже, че готвенето може да бъде споделена семейна дейност, която заедно с качествената храна да даде основата за по-здравословен живот за най-малките. Приготвянето на ястия от деца и техните родители подпомага когнитивното и физическото развитие на малчуганите, а и ги учи да бъдат отговорни към храната, която консумират от ранна детска възраст. Освен това тази дейност създава по-задълбочена връзка между детето и родителя като превръща готвенето в забавна семейна традиция.

Видеото от готварския мастър клас на Бианки ще бъде публикувано на Фейсбук страницата „Нестле за Живей Активно!“ и всеки ще има възможност да узнае тайни трикове при приготвяне на неговите рецепти. Той специално е подбрал ястие, което е вкусно, забавно за приготвяне, а и полезно за децата. Лео обещава да демонстрира как родителите могат да превърнат балансираното хранене в приятно занимание за цялото семейство като включат и децата си в процеса на приготвяне на храната.

На 27 октомври очакваме и видео включване от Катето Евро и нейната внучка Катерина. Двете са известни със своята страст към готвенето като и преди са демонстрирали завидни кулинарски умения в социалните мрежи. Баба и внучка сега отново ще се впуснат в готварско предизвикателство, този път насочено специално към децата. За Катето Евро готвенето с нейната внучка без съмнение е едно от най- приятните семейни занимания. Рецептите на двете Катета от техния мастър клас също ще бъдат на разположение за всеки на Фейсбук страницата на „Нестле за Живей Активно!“.

Advertisement

Повече за програмата „Нестле за по-здрави деца“:

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца. До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и училища в цялата страна. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.