Connect with us

Lifestyle

Нехирургичната Ринопластика като един модерен и алтернативен подход за корекция на носа

Avatar

Публикувано

на

d r Snejana Atanasova AtaDerma Plovdiv 1

снимка: ПР

Д-р Снежана Атанасова споделя интересни факти от сферата на естетичната дерматология след завършването на курс за Нехирургична Ринопластика в Москва, който се организира от една от най-престижните в света руски организации „Скин Технолъджи“- лидер в обучението на естетични дерматолози.

Носът като една от основните лицеви части е важен компонент в изграждането на симетричните пропорции на лицето и водещ фактор за сформирането на цялостната красота и привлекателност на човешката визия.   Той е един от ключовите лицеви белези при междуличностното разпознаване, който може изцяло да промени визията на човека, подложил се на корекция. Поради тази причина интервенцията на носа е една от най-предпочитаните сред хората, склонни да се доверят в ръцете на специалист.

Често се случва неговата не добре изглеждаща форма следствие на родилна наследственост или претърпян инцидент, да не се възприема добре от човека.

Появата на модерни и алтернативни методи като Нехирургичната Ринопластика поставят процедурите за корекция на носа като много по-приемливи и достъпни от хирургичните такива.

Advertisement

d r Snejana Atanasova AtaDerma Plovdiv 1

снимка: ПР

Всеизвестни са фактите, поради които пациентите отказват хирургична интервенция в най-чувствителната и деликатна част на човешкото тяло – лицето. Необходимото време за възстановяване на счупените или наранени кости в зоната на третирането, зарастването на белези по кожата и дълготрайните болки след операцията са сред водещите фактори, които отказват пациентите.

Погледнато от друга гледна точка, малко позната на съвременното общество, по-драстичните корекции, които деформират или променят изцяло носа и неговите дихателни пътища, могат да има сериозни и дори необратими последствия върху цялостното физиологично състояние на човека. Според източните култури като йога например, чиито методи се базират на хилядолетни практики за хармонизиране на духа и тялото и особени познания за човешкото тяло, носът е изключително важен дихателен орган, чиято груба деформация може да повлияе пагубно върху човека и неговата индивидуална същност.

Нехирургичната Ринопластика е комбинативен интердисциплинарен подход, който изисква мнението на няколко специалисти и представлява използването на филъри, ботокс или двете в комбинация  за промяна формата на носа. Методът представлява прикриване на малките асиметрични неравности по носа и модифициране, което може да бъде повдигане, прибиране или изправяне на носа. Пациентите с по-специфични случаи, решили да се подложат на алтернативната безболезнена процедура – Ринопластиката, е препоръчително да направят консултация с пластичен хирург.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement