Connect with us

Телевизия

Новата поредица „Невъзможни инженерни постижения” разкрива тайните на съвременното инженерство

Avatar

Публикувано

на

Зад всяко привидно невъзможно чудо на съвременното инженерство се крие екип от известни иноватори. Те са създали нови строителни техники, рискували са с неизпробвани материали и изцяло са променили областта, в която се развиват. Новата поредица „Невъзможни инженерни постижения” почита приноса на тези новатори от 11-и юли, събота, 20:00 ч. по Discovery Channel.

Всеки от любопитните епизоди разкрива детайли за това как пионерите на инженерството са построили огромни структури, военни кораби и дори космически кораби. Заедно с представянето на тези модерни постижения, предаването се връща назад във времето, за да разкаже историите на невероятните инженери, чиито технологични открития са дали тласък на съвременните им „събратя“.

Поредицата „Невъзможни инженерни постижения” разкрива как е издигнат моста „Рио-Антирио” с дължина над 3 км., който свързва Етолоакарнания с Пелопонес през Коринтския залив в Западна Гърция. Зрителите ще разберат как инженерите са преодолели дълбоките води и силните ураганни ветрове, за да построят масивната структура, намираща се на една на от най-сеизмичните точки в света. Предаването представя и как е построен 632-метровият небостъргач „Шанхай Таъур” в най-големия град в Китай. Сградата е втората най-висока в света и е истинско футуристичен шедьовър на съвременната инженерната мисъл. „Невъзможни инженерни постижения” споделя със зрителите най-модерните технологии, които се крият зад всяка внушителна масивна конструкция.

Luke Bisby Fort John Knocks

[/media-credit] Luke Bisby Fort John Knocks

Continue Reading
Advertisement