Connect with us

Lifestyle

Нова кампания на Storytel пресъздава емоциите, които буди аудио съдържанието

Avatar

Публикувано

на

unnamed

Новата глобална кампания на Storytel “Отвори ушите си” пресъздава реакциите, които предизвиква възприемането на аудио съдържание в човешкия мозък. Кампанията е посветена на “историите, които ни докосват” и обяснява в кратки филми колко въздействаща може да бъде добрата история, когато просто отвориш ушите си и слушаш. Аудио изживяването и добре разказаните истории докосват човешкото съзнание както физически, така и психологически и филмите илюстрират ефекта върху човешкото тяло със стъклени модели, пълни с вода и цветови пигменти, които символизират начина, по който аудио историите ни докосват.

“Аудиокнигите влияят на хората по множество начини, тъй като различните типове истории стимулират сетивата ни и събуждат емоции.” обяснява Сесилия Кроон, която ръководи глобалния маркетинг на Storytel.

“Ако никога не си слушал аудио история, е трудно да си представиш колко въздействаща може да бъде тя. “Затова създадохме тази кампания като опит да визуализираме какво става в тялото ти, ако просто отвориш ушите си и слушаш.”

“Очите и това, което виждаме, са свързани повече с мисленето, докато звукът, който е чиста вибрация, е всъщност емоция.”, коментира психотерапевта и писател Мадлен Алгафари, която гостува в шестото издание на онлайн поредицата Storytel Live, в която съвременни български писатели говорят с журналиста Даниел Ненчев.

Когато чуваме, много по-директно достигаме до преживяването, защото реагира по-активно дясното полукълбо на мозъка, което отговаря за емоциите. Един чут текст може много по-бързо и емоционално да въздейства и дори може да лекува. Неслучайно разказвачите на приказки навремето са първите терапевти и баянките, песнопенията, мантрите се използват за лечение, защото въздействат по-директно. Когато човек слуша книга, са много по-ангажирани подкорието и лимбичната система на мозъка и затова един чут текст има винаги много по-дълбок ефект. обяснява още тя по темата, широко застъпена в книгата й “Чувствам, следователно съм”, която е налична за слушане в Storytel.

По случай деня на детето през юни, следващите две срещи на Даниел Ненчев в Storytel Live ще бъдат с детски писатели. Първият гост е Катя Антонова, автор на заглавия като „Феята от захарницата“, „Двете кралства“, „Рибка“ и „Принцесешки истории“, която ще се срещне със слушателите на живо на 1-ви юни, 16:00 ч., във Facebook страницата на Storytel.

Advertisement

През миналия месец Storytel надгради и популярната си функция за потребителски ревюта на заглавията в платформата. Слушателите вече могат да избират между 18 емоджита, с които да опишат емоцията, която буди у тях всяко заглавие. Тази нова функционалност помага на потребителите да оценяват произведенията бързо и ефективно, като същевременно прави намирането на нови заглавия за слушане по-лесно.

“Потребителите на Storytel са високо ангажирани, което за нас е страхотно важно! Затова надграждаме социалните функции в платформата, като даваме възможност на най-запалените фенове да споделят помежду си мисли, чувства и емоции, които аудиокнигите будят у тях.” казва Лиза Василева, мениджър на Storytel за България.

Само от началото на годината досега у нас са изслушани повече от 572 000 часа, което е повече от половината на времето, прекарано в платформата за цялата 2019 г. в България. За нарастващия интерес на потребителите към аудио съдържанието говори и непрестанно увеличаващия се брой коментари и препоръки на заглавия в приложението. За последните три месеца в апликацията на Storytel глобално са създадени над 100 000 ревюта на аудиокниги.

Continue Reading
Advertisement