Connect with us

Култура

Нова официална книга от света на Minecraft

Avatar

Публикувано

на

Многобройните почитатели на гейминг феномена Minecraft имат повод за празнуване – на 8 октомври „Егмонт“ издава шесто поред официално издание за увлечените в популярната творческа и образователна игра.

„Minecraft средновековна крепост: Разгънат строеж“ е книга, пълна с вдъхновяващи идеи за изграждане на средновековни постройки и съоръжения. С помощта на подробни схеми и упътвания младите читатели бързо ще се научат да проектират, строят и укрепват свои собствени крепости. Интересни факти от живота през Средновековието допълват преживяването на изкушените строители. Всяка конструкция в книгата е представена с подробен разгънат чертеж, който позволява на играчите точен поглед върху използваните блокчета и материали отвътре и отвън. Показани са множество варианти и допълнителни елементи за вдъхновение и избор. С детайлните конструкции, простиращи се от непробиваеми крепостни стени до грандиозни тронни зали и тъмни подземия, читателите могат с лекота да изградят свое собствено и уникално средновековно кралство.

Публикуваните досега наръчници за Minecraft неизменно присъстват в класациите за най-търсени книги на големите вериги книжарници. От есента на 2014 г. до момента общите им продажби надвишават 80 000 бр. Колекцията от официални книги включва изданията „Наръчник за начинаещи“, „Наръчник за работа с червен камък“, „Наръчник за водене на битки“, „Наръчник по строителство“, „Книга за тайните на оцеляването“ и новата „Средновековна крепост: Разгънат строеж“.

Издателство „Егмонт“ съобщава, че вече работи активно с разработчиците на играта от Mojang и екипа на Microsoft върху няколко нови оригинални заглавия по Minecraft, които ще зарадват читателите през следващата 2017 г.

Continue Reading
Advertisement