Connect with us

Tехнологии

Новите безжични слушалки HUAWEI FREEBUDS 3 предлагат нов интелигентен звук с помощта на чипа KIRIN A1

Avatar

Публикувано

на

Huawei представи по време на технологичната конференция IFA в Берлин безжичните си слушалки HUAWEI FreeBuds 3. Те са част от новата аудио стратегия на компанията, която е насочена към премиум аудио пазара. Слушалките ще работят със собствения чип Huawei Kirin A1.

Чипсетът Kirin A1 използва технологично усъвършенстван подход за предоставяне на отлични звукови характеристики на FreeBuds 3. Слушалките са съчетание на изключителни технологии за цифрова обработка на звук с фино настроен драйвер с висока чувствителност, за да се осигури ефективно решение за възпроизвеждане на музика и глас. Освен това новият интелигентен звук, в чиято основа е чипът Kirin A1, може да се похвали с множество функции като стабилна свързаност, ултра ниска латентност и впечатляваща технология за контрол на шума.

Създаване на нов интелигентен звук : новият чипсет HUAWEI Kirin A1Kirin A1 е първият чип, който е специално разработен за пазара на носими и звукови устройства. Kirin A1 идва с огромна мощност за обработване на сложни задачи. При това е с изключително компактен размер – 4,3 мм на 4,4 мм.

Като първият BT 5.1 & BLE 5.1 носим чип, Kirin A1 превръща FreeBuds 3 в устройство с ненадмината стабилност и лекота на свързаността. В съчетание с новото поколение алгоритъм за избор на Bluetooth сигнал, осъществено с помощта на интелигентната адаптивна технология за промяна на честотата за комуникации, чипът може динамично да идентифицира честотни ленти, замърсени от 2.4GHz честоти, като например Wi-Fi, и да премине към свободен канал. Това позволява бързото адаптиране към промените в обкръжението и независима от смущенията работа.

Собственият изохронен двуканален Bluetooth на Huawei дава на безжичните слушаки истински стерео звук, свързвайки се независимо и едновременно към лявата и дясна слушалка. Разработената от Huawei двуканална технология за синхронизиране позволява на двете слушалки да получават левия и десния аудио канал директно от интелигентно устройство, като същевременно улеснява директната комуникация между устройството и двете слушалки без смущения. Самостоятелно разработеният двуканален режим на синхронно предаване води до утра ниска латентност до 190ms2, което прави FreeBuds 3 перфектната безжична слушалка за геймърите, които искат незабавна аудио връзка.

Advertisement

Нов естетически дизайн, вдъхновен от природата
HUAWEI FreeBuds 3 идват в заоблен калъф за зареждане, който е проектиран така, че да се побере удобно в джоба и да се носи леко в ръка.

Безжичните слушалки на HUAWEI FreeBuds 3 се носят удобно благодарение на своите ергономични извивки и естествен отворен дизайн. Това позволява да се държат в ухото с часове. Елегантно оформени, те са решени в минималистичен, но модерен дизайн, допълнен от лъскаво черно или бяло покритие.

В резултат на изследване на факторите, които създават естетически, ергономични и акустични предимства в дизайна, се ражда и Dolphin Bionic Design на безжичните слушалки на Huawei. Този дизайн е вдъхновен от естествена кривина на гласната кухина на делфина и благодарение на него фокусира и модулира гласа. Това се допълва и от възможността на устройството да се позиционира по-дълбоко в ухото, което подобрява изключително качеството на звука.

Интелигентен подход към намаляването на външния шум
С помощта на чипа HUAWEI Kirin A1 се преодолява пропастта между създаването на функционални чипове и изкуството на разработване на висококачествен звук. За да намери този баланс, Huawei създава иновативния процесор за дигитален аудио сигнал, интегриран в чипа Kirin A1. Тази водеща технология в индустрията позволява да се обработват аудио честоти до 356MHZ. Прецизният алгоритъм позволява редуцирането на външни звуци в реално време, като позиционира HUAWEI FreeBuds 3 като перфектен избор за обаждания в шумни пространства.

HUAWEI FreeBuds 3 са първите безжични стерео слушалки, които едновременно поддържат шумоподтискане при обаждане и активно редуцириране на шума в реално време. Базирано на симулацията на звука в ушния канал, изходната честота и интензитетът на сигнала за намаляване на шума се приспособяват към различните форми на ушния канал, като по този начин се постига отличен ефект на намаляване на шума, дори и при носене на открито. Чрез двойно докосване на лявата слушалка, може да се включи и изключи функцията за намаляване на шума, което позволява на потребителите да се наслаждават на кристално чиста музика дори в претъпканото метро или шумен ресторант.

Advertisement

Студиен звук, страхотен басВисокочувствителният 14мм динамичен драйвър на HUAWEI FreeBuds 3 позволява на всяка нота да звучи с оригиналната си чистота. Басът е силен, мощен и пронизващ, което дава усещане за слушане на музика в студийни условия.

Батерия, която издържа цял денFreeBuds 3 могат да се зареждат безжично, като зареждането може да се извърши с безжично зарядно или чрез обратно безжично зареждане чрез смартфон. Благодарение на енергийната ефективност и ниското потребление на енергия на чипа Kirin A1, HUAWEI FreeBuds 3 могат да издържат непрестанно аудио възпроизвеждане в продължение на 4 часа с едно зареждане и общо 20 часа, когато се използват заедно с кутията за зареждане.

Continue Reading
Advertisement