Connect with us

Музика

Новият албум на „Мистерията на българските гласове“ е на световният музикален пазар

Avatar

Публикувано

на

снимка: Шубер Мюзик Пъблишинг

Новият албум на „Мистерията на българските гласове“ официално е на световният музикален пазар. В България той бе представен в сряда вечер, а на промоцията му присъства и самата Лиса Джерард, известна на меломаните като член на дуото Дед кен денс. Тя е композитор и изпълнител на филмова музика и носител на  „Златен глобус“ за музиката към филма „Гладиатор”. Албумът е със заглавие „BooCheeMish“ и съдържа 12 нови произведения, специално написани за световно известният български състав. Това е и първият студиен запис на хорът от почти 20 години насам.

Албумът е различен от останалите, защото имаме колаборация с други изпълнители и гост-музиканти, сред които е световно известната Лиса Джерард”, сподели Бояна Бункова от Шуберт мюзик пъблишинг, продуцент на албума.

Имаме уважение към миналото, но се опитваме да разширим границите, правейки един интернационален формат на новия албум. За разлика от другите албуми на „Мистерията на българските гласове”, този не е толкова акапелен, а е смесване между пеене и инструментал. Музикантите в него идват от различни стилове, което прави албума много интересен”, сподели музикалният продуцент и основен композитор на песните Петър Дундаков.

В aлбумът участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR, немският перкусионист Дейвид Кукерман и българските музиканти: Петър Миланов – китара, Христина Белева – гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Димитър Карамфилов – контрабас. Продуцент е Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са специално композирани от Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.

У нас „BooCheeMish“ е достъпен за меломаните на CD, SACD, книжка с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Разпространява се в книжарици “СИЕЛА” в цялата страна, в бензиностанции OMV и Shell, и онлайн на: www.ciela.com. От 25.05.2018 е наличен и във всички дигитални платформи.

Advertisement

На представянето му в София в сряда вечер хорът изпълни две от новите си песни – “Йове” и “Рано ранила”, а сред гостите бяха още режисьорите Виктор Божинов и Камен Калев,  актьорите Алекс Алексиев и Яна Титова, Симо от “БГ радио”, музикални критици и много други фенове на “Мистерията на българските гласове”.

Дни преди премиерата престижни световни медии, като британските списания MOJO и Song Lines, отразиха предстоящото излизане на албума, като събитие в музикалния свят и публикуваха интервюта с участници в проекта. На 12 юни световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт във Варна – в рамките на фестивалa Варненско лято. През лятото и есента на тази година хорът ще представи новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

Последвайте “Мистерията на българските гласове” във Facebook ТУК.

Присъединете се към събитието във Варна ТУК.

Купи “BooCheeMish” от ТУК.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement