Connect with us

Спорт

Новият сезон на Бундеслигата започва от 26-и август на живо по Евроспорт

Avatar

Публикувано

на

В последния петък на месец август, на 26-и, стартира сезон 2016/2017 на Бундеслигата, който ще донесе на феновете на футбола нова доза удоволствие и емоции. Евроспорт ще излъчва по пет мача от всеки кръг на първенството. По традиция откриването на сезона е с домакинство на шампиона Байерн, чийто първи съперник е Вердер. Двубоят започва на живо по Евроспорт 2 точно в 21:05 ч.

През миналото първенство Вердер се спаси с огромна мъка, а и не помни откога не е побеждавал баварците (вече 18 мача). Папи Джилободжи и Яник Вестергорд напуснаха Бремен през лятото, но пък на тяхно място бяха привлечени Фалу Диане и Никлас Мойсандер, които ще трябва да запълнят празнината в центъра на отбраната. Може би най-важният знак за Вердер обаче бе трансферът на Антъни Уджа в китайския Ляонин – знак, че „зелените” са сигурни, че могат да се справят и без нападателя и че Виктор Скрипник ще използва 4-1-4-1, както направи през по-голямата част от втория полусезон.

Ден по-късно е и първото дерби през сезона – Борусия М срещу Байер. Четвъртият и третият от миналия сезон поработиха сериозно на трансферния пазар, но Леверкузен определено се подсили по-сериозно. Тимът привлече Кевин Фоланд, Йозтунали, Да Коста, Баумгартлингер, Поянпало, Йозкан, Рю и Какаталуа, докато единственият футболист, чиято липса може да се усети, е Кристоф Крамер. Световният шампион обаче отиде точно на „Борусия Парк“, за да замести преминалия в Арсенал Гранит Джака. Гладбах спечели последните си две домакинства на „червено-черните”, но преди тях бе без победа на свой терен в дербито от 1989 г.

Continue Reading
Advertisement