Connect with us

Класическа

Новогодишният концерт с Виенската филхармония и Рикардо Мути излиза на CD

Avatar

Публикувано

на

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Classical

Няколко са музикалните събития, които предизвикват такъв огромен интерес в световен мащаб, както традиционният Новогодишен концерт на Виенската филхармония. Под палката на най-именитите диригенти, Виенският филхармоничен оркестър отбелязва новата година с празничен концерт сред великолепната атмосфера на Златната зала в Музикферайн. Концертът се излъчва в над 90 държави по целия свят и събира повече от 50 милиона телевизионнни зрители.

На 01.01.2018г. зад диригентският пулт за пети път ще застане маестро Рикардо Мути (1993, 1997, 2000 и 2004). Заедно със Зубин Мета, Рикардо Мути е с най-много опит в дирижирането на новогодишния концерт след ерата на Лорин Маазел. Творческите отношения между Мути и филхармонията датират от 1971 година от фестивала в Залцбург и продължават вече 47 години с повече от 500 концерта. Тази специална връзка между Рикардо Мути и оркестъра беше отбелязана през 2011 година с обявяването на почетното членство на диригента във Виенската филхармония.

С ежегодния си новогодишен концерт, Виенската филхармония отправя своя музикален поздрав към публиката и дава послание за надежда и мир към света. Записите от това паметно събитие са сред най-обичаните албуми от почитателите не само на класическата музика. В духа на събитието – музиката да е достъпна до максимално широк кръг хора – Sony Classical и Вирдижиня Рекърдс ще издадт концерта на всички възможни формати: на 2CD (международна премиера: 5 януари), DVD и Blu-Ray (26 януари), винил (16 февруари) и цял видео продукт в дигитална версия (16 февруари).

Всички версии на албума са налични за предварителни поръчки в онлайн магазина musicmall.bg тук.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement