Connect with us

Събития

Нов фестивал среща миналото и бъдещето в тридневно приключение в село Долен

Avatar

Публикувано

на

Poster

На 24, 25 и 26 юни Долен ще посрещне изгрева на новия Zenith Fusion Festival! Бутиковото събитие ще приеме само 300 гости във вълшебното родопско село, а най-нетърпеливите от тях се сдобиха с билети още в първите дни от продажбата им.

 

Zenith Fusion Festival ще представи богата програма, чиято основна цел е да покаже най-добрите начини, по които традициите не просто оцеляват в настоящето, а и се развиват в бъдеще. Кулминацията в програмата ще бъдат концертите на най-актуалните български групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове – Мерудия, Тъпани и гайди, Oratnitza, Kottarashky, Dharba, както и вълнуващ списък от международни артисти, които тепърва ще бъдат обявени.

 

Фестивалът ще покаже традиции и съвременност в изкуството и в предприемачеството. Поднесен по нов, интерактивен и креативен начин, фолклорът ще прескочи границата на прашните музейни витрини и ще заеме своето пълноправно място в глобалния свят. Zenith ще срещне високата технология и традиционните стопански похвати, красотата на народните носии и съвременната мода, глобалните комуникационни канали и архаичните песни и поеми, предавани от уста на уста през поколенията.

Advertisement

 

Неслучайно фестивалът започва на Еньовден – магическият празник на светлината, здравето и плодородието. Ще го отбележим в уникалната автентична атмосфера на село Долен, място обявено за исторически и архитектурен резерват още през 1977 година.

 

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Zenith_Dolen1 - Копие[/media-credit]

Тези, които успеят да си купят билети за събитието ще се докоснат до артефакти, занаяти и изкуства, оцелели през вековете, като едновременно с това ще видят тяхното обещаващо бъдеще през призмата на модернизацията. Гостите ще могат да избират между разнообразни дейности, с които да се забавляват през целия ден.

 

Advertisement

Децата в село Долен също са добре дошли! За тях са предвидени различни занимания, с които ще се забавляват и ще учат нови игри, интересни факти и занаяти.

 

До 1 май билетите за Zenith Fusion Festival ще са на цена от 50 лева, след това те ще струват 75 лева. Вход свободен за деца под 12 години!

 

Zenith Fusion Festival се осъществява с медийната подкрепа на Dnes.bg, Binar.bg, Actualno.com, Offnews.bg, БНР-Радио България, Meloman.bg, Djambore.bg, Stand.bg, Timeart.me, Vibes.bg, Banitza.net.

Advertisement

 

 

Може да закупите билети онлайн на: https://www.ticketlogic.bg/zenith-fusion-festiva/28370

Намерете ни във Facebook: https://www.facebook.com/events/988638921217599/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement