Connect with us

Събития

Нощта на музеите и галериите се превръща в културен празник за Варна

Avatar

Публикувано

на

Лого

На 20 и 21 май 2016  във Варна за първи път ще се проведе толкова мащабно отбелязване на Нощта на музеите и галериите.

Сред  основните локации с богата програма се обособяват Градската галерия, Военноморският музей, Музеят за нова история на Варна. Десетки са изложбите, които ще бъдат открити през двата дни, като сред тях ще има и множество международни участия и акценти. Програмата ще бъде обогатена и с танцов спектакъл, кино на открито, литературни представяния, дискусии, партита и концерти. Част от варненските клубове и заведения също са се подготвили подобаващо и ще предоставят отстъпки и изненади през двата дни.

Специална карта на Street Art и Graffiti ще ни запознае и с алтернативната страна на градските изкуства, а най-любопитните ще могат да се включат и в игра със снимки и селфита, с която ще могат да спечелят награди.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“300″]ГрадскаГалерия-300x199[/media-credit]

За да бъдат улеснени всички желаещи да прекарат нощта с нас, двуетажен автобус ще пътува напълно безплатно през цялата вечер на 21 май между варненските музеи. По този начин жителите на града от отдалечените квартали също ще могат да се включат в „Нощта на музеите и галериите”, а след това да се придвижат до домовете си.

Музеите и комплексите край Варна също ще работят с вход свободен през целия съботен ден – можете да посетите Аладжа манастир, Побити камъни, Фанагория в кв.Аспарухово, Неолитното селище в с.Неофит Рилски, Музея на стъклото в гр. Белослав.

Advertisement

Надяваме се да надградим усилията през годините и Варна да получи своята уникална „Нощ” – казаха организаторите и споделиха, че енергията и ентусиазмът на творческите среди са изключителни.

Не пропускайте да видите Варна в нова светлина – като своеобразна галерия на открито! Очакваме ви!

Пълната програма на „Нощта на музеите и галериите” може да разгледате тук: www.varnanight.bg

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]История на Варна_[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement