Connect with us

Култура

Някои от най-четените български автори с представяния на Панаира на книгата

Avatar

Публикувано

на

Панаирният сезон е в разгара си, а коридорите на НДК са пълни с хора, купуващи книги за себе си или за подарък на близък човек. За тези, които вече са направили своя книжен избор, но искат да попият още от празничната атмосфера на Коледния панаир на книгата, ИК „Сиела” има не едно предложение, с което да ги зарадва.

В съботния ден от „Сиела” стартират с второто софийско представяне на „Дневникът на Мишо” – първия кросмедиен продукт, базиран върху тийн уебсериала „Не така, брат!”. След като в началото на ноември Мишо и компания неуморно раздаваха автографи в продължение на повече от 3 часа на премиерата на книгата, сега техните почитатели ще имат нова възможност да се срещнат с Мишо – на 17 декември, от 12:00 часа на Сцената за културна програма в НДК (3-ти етаж, дясно крило). Там ще бъде излъчен и ексклузивен нов епизод от сериала. За да отбележи подобаващо панаира на книгата, Мишо ще прочете и откъс от своя Дневник.

На същия ден, но час по-късно е премиерата на „Първият рожден ден”  на писателката Теодора Димова. В 13:00 часа на същата Сцената за културна програма в НДК литературният критик Митко Новков ще представи най-новата книга на Димова, а за съзвучието с християнската тематика ще се погрижи Георги Иванов, който ще изпълни православни песнопения.

В 14:00 часа пък идва ред на срещата с двама от най-успешните дебютанти на българската литературна сцена тази година – Радко Пенев и Георги Бърдаров. Именно литературата запознава двамата писатели, а поводът за събитието е разговор за първия роман на Пенев – „Ритуалът”.  Публиката на Сцената за културна програма в НДК ще може лично да се докосне до харизмата на двамата писатели и да се потопи в атмосферата на „Ритуалът” с помощта на географските и историческите познания на авторите.

Край на изпълнения с разнообразни културни мероприятия съботен ден от 44-ия Софийски международен панаир на книгата поставя писателят Илия Троянов. Той пристига специално за участие в Софийския международен литературен фестивал, на който ще бъде представен романът му „Власт и съпротива” – 19:00 часа, НДК, Мраморно фоайе. Модератор на срещата ще бъде Светлозар Желев.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement