Connect with us

Tехнологии

Няма нужда да пътувате с SLR фотоапарат, вземете Huawei P9 и преоткрийте света около вас

Avatar

Публикувано

на

Тенденцията в последните години е смартфоните да заменят компактните фотоапарати и стандартните видеокамери. Производителите на смарт устройства обаче имат много по-амбициозни планове – телефонът в джоба ви да замени изцяло по-сложните SLR фотоапарати. Могат ли наистина да го постигнат?

Не толкова отдавна хората обмисляха кой фотоапарат да вземат със себе си, как да го опаковат, за да не се повреди, или колко и какви допълнителни обективи да вземат при пътуване. С представянето на Huawei P9 вече е по-лесно потребителите да се концентрират върху улавянето на най-важните моменти от пътуването си, при това с перфектно качество. С новия флагман снимките са достойни не само за да бъдат споделяни в реално време във  Facebook или Instagram, но и съдържат стил и почерк, запазващ спомените от пътуванията.

За да бъде всяка снимка уникална и носеща личен почерк, Huawei стартира съвместно партньорство с Leica, една от най-престижните и луксозни марки за фототехника в света. Немската компания печели легендарния си статус с качеството на продуктите си още от началото на 20-ти век.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Huawei P9 photos - Bulgaria (10)[/media-credit]

Първият фотоапарат Leica е направен през 1914 г. и дължи създаването си на един от служителите в компанията, който силно желаел да има устройство, с което да може да документира планинските си пътешествия. И през 21 в. едно от основните ни желания е да заснемем видяното по време на пътуване.

С партньорството си с Leica, Huawei предприе ход, с който развива смартфон фотографията, възползвайки се от солидните познания на германския производител на фотооптика. Двете компании интегрираха ценностите на дизайна и инженерното превъзходство на Huawei и Leica в една съвместно разработена система за смартфон фотография. Благодарение на партньорството Huawei P9 се превръща в най-привлекателния смартфон за почитателите на Leica. Освен страхотното качество на изображенията, двойната камерата на P9 има и други интересни екстри – познатия Leica интерфейс; шрифт, идентичен с този на немския производител; и дори същия звук по време на заснемане.

Advertisement

Новият флагман на Huawei  се отличава с двойна задна камера с 12 MP сензори. Какво предимство носи двойната камера и наистина ли се нуждаем от нея? По време на съвместната работа с Leica, Huawei  достигна до идеята за заснемане на изображения чрез два сензора едновременно, за да може единият да улавя цветове, а другият – по-детайлни монохромни изображения. Финалната снимка е резултат от комбинацията на информация от двата сензора и съответно е по-детайлна, с по-реалистични цветове.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Huawei P9 photos - Bulgaria (9)[/media-credit]

Каква полза имат потребителите? Двойната камера означава, че залезите, повърхностите на езерата и паметниците ще изглеждат страхотно на снимките. Ще може да се предаде всеки детайл, живота във всеки конкретен момент, атмосферата на кадъра и вариации в светлината.

В допълнение, двата сензора са придружени от по-голям размер на пикселите, което допринася за по-добри снимки при условия с намалена осветеност. Размерът на пикселите е 1.25 μm, с 24% повече от този при Huawei P8. С подобни иновативни решения предимството на DSLR фотоапаратите, правещи по-добри снимки при по-малко светлина, отпада все повече.

Huawei P9 надминава директните си конкуренти – производители на висококачествени телефони, тъй като сензорите на новия флагман улавят от 90% до 270% повече светлина от обикновените смартфон камери.

Следващата важна характеристика на Huawei P9 е хибридния автофокус. Колкото по-бърз и по-стабилен е той, толкова по-добри снимки могат да бъдат направени. Автофокусът е изключително важен, когато искаме да заснемем движещ се обект. В новия P9 е интегриран фокус с три функции: лазерен фокус, фокус в дълбочина и контрастен фокус. Първият е полезен при снимка на обект, намиращ се много близо до смартфона. P9 излъчва безопасен лазерен сигнал в посока на обекта и прецизно измерва разстоянието, на което се намира. Другите два типа фокус включват измерването на дълбочината и контраста. Хибридният фокус притежава невероятна скорост, устойчивост и прецизност.

Advertisement

Huawei P9 има и нов дизайн на приложението за управление на камерата. Напредналите във фотографията потребители ще бъдат привлечени от четири от основните режими на P9. Един от тях е „Професионален” режим, който позволява пълен контрол на параметрите при заснемане. Предоставя ръчно определяне на времето за експонация, балансa  на белия цвят, режима на измерване на експозицията и затвора на блендата. Има и опция за настройка на ръчен фокус.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Huawei P9 photos - Bulgaria[/media-credit]

Следващото нововъведение, което ще изуми фотографите, е възможността за записване на файлове в RAW формат. RAW файлът съдържа много повече информация за даден кадър, отколкото компресирания и така популярен JPEG формат. RAW файлът на снимката може да бъде редактирана професионално, на компютър с подходящ графичен софтуер (Adobe Photoshop, Light room и т.н.)

Изключително впечатление прави и монохромният режим. В него Huawei P9 използва само монохромния си сензор, като снимките са изключително детайлни. Черно-белият режим носи със себе си традицията на фотографското изкуство и оригиналния стил на Leica.

Huawei P9 има и специален режим за замъгляване на избрани части от снимката. Чрез професионалния боке ефект потребителят може да избере коя част от кадъра ще бъде по-добре фокусирана и коя ще бъде замъглена.

Huawei P9 вече беше изпробван от едни от най-добрите фотографи в света, сред които и Мери МакКартни и Дейвид Гутенфелдер, които останаха изключително впечатлени от смартфона. Време е и вие да го изпробвате. Оставете DSLR камерите си у дома и вземете Huawei следващия път, когато отивате на ваканция.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Huawei P9 photos - Bulgaria (10)[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement