Connect with us

Култура

Обсидиан представя новият роман на Балдачи

Avatar

Публикувано

на

DB Cover front

На 21 юни (четвъртък) ще излезе „Предатели“ от Дейвид Балдачи под флага на изд. Обсидиан с преводач Милко Стоименов. Еймъс Декър, човекът с феноменална памет, се завръща в новият трилър на Балдачи.

Той е включен в специален екип на ФБР, става свидетел на показно убийство пред централата на Бюрото във Вашингтон. Мъж застрелва жена, след което се самоубива.

Дори за Декър, човек с феноменална памет и изключителна наблюдателност, убийството си остава необяснимо. Екипът му започва разследване, но не открива никаква връзка между стрелеца Уолтър Дабни, който има успешна консултантска фирма и прекрасно семейство, и жертвата, учителка по математика.

Тъкмо когато Декър тръгва по обещаваща следа, на сцената излиза амбициозната Харпър Браун от Агенцията за военно разузнаване, която също разследва случая, тъй като той засяга националната сигурност. Уолтър Дабни е бил подизпълнител на секретни проекти и е продавал информация на вражеско разузнаване или още по-зле – на терористична групировка. АВР се опасява, че ще настъпи нов Единайсети септември.

Декър никога не е следвал правилата, още по-малко сега, когато залогът е толкова голям. Той трябва да разреши случая, преди да е станало твърде късно.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement