Connect with us

Музика

Оживление във Велико Търново: грандиозен бирен фест с музика, спорт и кино

Avatar

Публикувано

на

Михаела Филева, снимка: Britos Summer Fest PR

На 5-ти, 6-ти и 7-ми юни във Велико Търново се проведе първият  Britos Summer Fest по повод третия рожден на търновската бира Бритос. Мащабното събитие се осъществи от пивоварна „Бритос“ със съдействието на Община Велико Търново. Разнообразната програма на проявата предизвика интереса на над 10 000 посетители.

Фестивалът бе официално открит на 5-ти юни на паметника на Асеневци от заместник-кмета на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова, председателя на Общинския съвет на града Николай Ашиков и изпълнителния директор на „Бритос“ Габриела Попова. За откриването се състоя голям концерт на звезди под звездите с участието на Ъпсурт, Михаела Филева и Venzy. Той завърши със зрелищно пиротехническо шоу от най-висока класа, достойно за рождения ден на Бритос, една млада, но вече международно призната българска марка бира.

[media-credit name=“снимка: Britos Summer Fest“ align=“aligncenter“ width=“650″]Britos Summer Fest - Volleyball Tournament[/media-credit]

Britos Summer Fest представи наситен спортен календар. Един от акцентите в него бе първият по рода си във Велико Търново мач по американски футбол. Сблъсъкът на стадион „Ивайло“ между Sofia Bears (България) и Kraljevo Royal Crowns (Сърбия) на 6-ти юни завърши с победа на софийските мечки с 32:22. Същия ден вечерта на паметника на Асеневци на голям екран се излъчи финалът на Шампионската лига между клубовете на „Ювентус“ и „Барселона“. С музика на живо подгря търновският Биг бенд, който изсвири виртуозно химна на УЕФА. В неделя, 7-ми юни, на същото място се излъчи на живо другият голям финал за седмицата – на откритото първенство по тенис на Франция „Ролан Гарос“ между Новак Джокович и Станислас Вавринка.

[media-credit name=“снимка: Britos Summer Fest PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Britos Summer Fest - American Football Game[/media-credit]

Спорт за малки и големи с различни състезания, игри и турнири и много награди имаше на 6-ти и 7-ми юни в парк „Дружба“. В турнира по волейбол трофея и паричната премия отнесе отборът на „Националите“, а в турнира по стрийтбол – тимът на „Баш мечките“. В стрийтбол надпреварата се включи единият от изпълнителните директори на „Бритос“ Христо Попов, а неговият отбор дари паричната си премия за ремонт на баскетболното игрище на училище „Бачо Киро“ в града. Атрактивните силови игри излъчиха най-силния измежду търновските мъже: горд с отличието е Александър Колев.

Advertisement

Голям интерес предизвика познавателната игра с исторически места „Опознай Велико Търново“, посветена на 830 години от въстанието на Асен и Петър. Наградата в нея беше електронен четец Kindle.

[media-credit name=“ Upsurt, снимка: Britos Summer Fest PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Britos Summer Fest - Upsurt[/media-credit]

В последния ден на събитието, 7-ми юни, търновските джазмени от Royal Dixie Band дадоха начало на приятна музикална и кино вечер, с която приключи първият фестивал на бира Бритос. Известният актьор Влади Въргала пристигна специално за прожекцията на своята комедия „Операция Шменти капели“.

Входът за всички събития от Britos Summer Fest беше свободен. По повод проявата изпълнителният директор на пивоварна „Бритос“ Габриела Попова каза: „Тъй като за нас в „Бритос“ Велико Търново и неговите хора са кауза, сме много щастливи, че успяхме с неоценимата подкрепа на Община Велико Търново да организираме този чудесен летен празник. Надявам се, че фестивалът ще се превърне в традиция и цветен акцент в общностния живот на града.“

Пивоварна „Бритос“ е открита през 2012 г. във Велико Търново. Изградена е на площ от 13 декара, а инсталацията й е едно от най-модерните и високотехнологични съоръжения на Балканския полуостров. Годишният производствен капацитет е 20 млн. литра при напълно автоматизиран процес, с висока ефективност на технологията. Фабриката работи с машини на GEA – Huppmann, Германия, успокоителни съдове и ферментатори от Holvrieka, Белгия, филтрираща система Filtrox, Швейцария, и бутилираща система Krones, Германия, която е сертифицирана по ISO 22000:2005, HACCP. Компанията е отличена за “Инвеститор на годината” за 2013 г. и за втората най-динамично развиваща се компания за 2012 г. Пиво Бритос е носител на престижното международно отличие – златен медал за качество, присъден в конкурса World Selections 2015, организиран от Международния институт за селекция на качеството „Monde Selection“ в Брюксел.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement