Connect with us

Tехнологии

Оригиналните консумативи вече не са скъпо удоволствие

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Добре информираните потребители знаят, че при избора на печатащо устройство е важно да се вземе предвид не само същинската му цена, но и тази на консумативите. Много хора се оказват с неработещ принтер, защото смяната на консумативите му e нерентабилна предвид цената на ново устройство, което в крайна сметка води до увеличаване на обема от електронни отпадъци.

През последните три години на пазара на печатащи устройства се случиха важни промени, които са от полза за потребителя – консумативите станаха много по-достъпни. Това важи в най-голяма степен за моделите мастилено-струйни устройства, като Brother Ink Benefit Plus, които предлагат мастилници с голям обем и евтини мастила (между 13 и 17 лв.). Всичко това обезсмисля използването на алтернативи, които носят допълнителни рискове.

brother-earth02

снимка: PR

Ето защо е важно да използвате оригинални консумативи:

Advertisement
  • Гаранцията на всяко печатащо устройство важи само, ако то е използвано с оригинални консумативи. Предвид много по-голямата вероятност да повредите принтера с неоригинални мастила или тонер, можете лесно да се окажете с дефектна техника, в която сте инвестирали немалка сума.
  • Оригиналните мастила издържат на водни пръски и не се размазват при пипане. Всички сме виждали жалки примери за мастила, които не са устойчиви.
  • Ако държите на дълговечността на отпечатаните документи и снимки, задължително трябва да използвате оригинални мастила – Brother дава 100 години гаранция срещу избледняване на своите мастила InnoBella при правилно съхранение на оригиналите. Освен това, при алтернативните мастила много трудно може да се постигне съответствие на цветовете между екрана и хартията.
  • И не на последно място: зареждането на тонер касети и мастилници крие много рискове. Рециклирането на тонер касети е токсично, затова например Brother ги преработва в специална фабрика в Словакия. Пълненето на резервоарите с мастило не крие пряк риск за здравето, но може да ви създаде изключително главоболия, защото нерядко се стига до протичане, което не само унищожава печатащата глава на устройството, но може да засегне още мебели и ценни документи в близост.
Continue Reading
Advertisement