Connect with us

Джаз

Оркестърът на Глен Милър се завръща в България на 22 март с нова концертна програма!

Avatar

Публикувано

на

PosterFinal

Специални коледни цени за първите 300 билета ще зарадват феновете на джаза

It’s Glenn Miller Time” е името на актуалната концертна програма, с която ще видим отново след няколкогодишна пауза бляскавия оркестър на Глен Милър. Неизменно под вещото ръководство на бендлидера Вил Салдън, оркестърът ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 22 март 2017 г., за да ни потопи в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога.

Сега е моментът почитателите на непреходната стойностна музика да направят незабравим подарък за себе си и своите близки като се възползват от специалната коледна цена на билетите: всички ценови категории (от 40 до 80 лв. И ВИП места 80 до 100 лв) са с 10 лв отстъпка за първите 300 бройки.

Билетите са налични онлайн и на касите в мрежата на Eventim.

Повече от 75 години след основаването на биг бенда от големия композитор Глен Милър, светът не спира да се вдъхновява отново и отново от гениалните му и незабравими композиции. Сред тях са Moonlight Serenade, in The Mood, Chatanooga Choo Choo, Pensylvania 6-5000 или American Patrol.

Advertisement

С майсторските си изпълнения оркестърът ни връща сякаш с машината на времето в 30-те и 40-те години на отминалия век. Именно в този период е възникнал и един от най-космополитните и завладяващи музикални стилове на всички времена и увлякъл в танц хиляди по света– суингът.

У нас ще пристигне в пълния си състав оригиналният оркестър начело с Вил Салдън, изпълняващ автентичните аранжименти, така както ги е оставил на нотните листове самият Глен Милър.  Ще видим членовете на бенда, облечени в оригиналните костюми, с които са излизали на сцена още със своя основател, както и оригиналния им музикален реквизит.

Още с първите тонове на мелодиите, които ще чуем на 22 март в рамките на програмата „It’s Glenn Miller Time”, брилянтните музиканти от оркестъра няма да оставят никакво съмнение за изключителния си професионализъм и лекота, с която пазят живо наследството на незабравимия джазмен и композитор Глен Милър, превърнал се в символ на цяла една епоха.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement