Connect with us

Tехнологии

#ОставамВкъщи Приложението няма да черпи мобилни данни в мрежата на VIVACOM

Avatar

Публикувано

на

Мобилното приложение ViruSafe, което е част от националната информационно-аналитична система за борба с COVID-19 пандемията, вече е налично в Google app store и Apple store. Освен, че е напълно безплатно за всички потребители, за клиентите на VIVACOM приложението няма да черпи от включените мегабайти в тарифните им планове. Така телекомът улеснява масовото ползване на ViruSafe и стимулира хората да проявят своята активна гражданска позиция в борбата с разпрострaнението на вируса.

ViruSafе дава възможност на потребителите да въведат данни за здравословното си състояние, за хронични заболявания, както и евентуални симптоми на COVID-19. Информацията може да бъде споделена с личния лекар, който да я предава на Районната здравна инспекция. Софтуерът дава възможност за локацията на потребителя само с изрично негово съгласие и ако той е въвел такива данни.

Използването на ViruSafe ще допринесе за създаване на актуална картина за разпространението на заразата. Информацията, събрана чрез апликацията, ще послужи за определяне на нови зони на карантина или на лица или групи, които трябва да бъдат поставени под карантина.

Приложението притежава функция за автоматичен анализ на информацията, което дава възможност за правене на прогнози и предприемане на превантивни действия във връзка с епидемиологичната обстановка в страната.

Повече информация за приложението може да видите тук: https://app.coronavirus.bg/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement