Connect with us

Кино

„Отвътре навън“ победи „Джурасик Свят“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ©2015 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

В България премиерата на ОТВЪТРЕ НАВЪН изпревари лидера от миналия уикенд ДЖУРАСИК СВЯТ и оглави боксофис класацията за изминалия уикенд. С близо 28 000 посетители и приходи от над 250 000 лв., анимацията се превърна в най-касовата премиера на Пиксар до момента и втората най-гледана премиера на Дисни анимация в България след ЗАМРЪЗНАЛОТО КРАЛСТВО. Филмът е още най-касовата анимационна премиера за годината до днес и втората най-касова анимация, която не е част от поредица, за България.

В САЩ най-новият и изпълнен с емоции филм на Дисни и Пиксар ОТВЪТРЕ НАВЪН дебютира на втора позиция с приходи от USD 91 млн., като по-този начин разби рекорда за дебют на второ място на СЛЕД УТРЕШНИЯ ДЕН. Сред филмите на Пиксар ОТВЪТРЕ НАВЪН отново дебютира на втора позиция, отстъпвайки единствено на ИГРАТА НА ИГРАЧКИТЕ 3, но е на първо място по приходи сред филмите на студиото, които не са продължение. Филмът се радва на изключително положителни отзиви от световните медии и зрителите и е с рейтинг в IMDB от 8.9/10.0 и 98% в rottentomatoes.com. Световният боксофис на филма отбелязва приходи от USD 132 млн.

ОТВЪТРЕ НАВЪН ни отвежда в един свят, за който всеки от нас е мислил, но сега ще го видим визуализиран – а, именно този вътре в главата ни. Кое ни кара да се чувстваме щастливи, а в следващия момент раздразнени, откъде идва така известната омраза на децата към спанак и броколои… Все въпроси, които получават своя отговор, след като веднъж надникнем в Главокомандването и се запознаем с Радост (с гласа на Мария Илиева), Тъга, Страх, Отврат и Бяс Лют. Както Мария Илиева споделя, това е филм не само за малките, но и за големите, който ще ни накара да погледнем по-положително на живота и всичко, което ни заобикаля.

Continue Reading
Advertisement