Connect with us

Tехнологии

От Google са категорични: Скоростта на сайта е много важна!

Avatar

Публикувано

на

Още преди 7-8 години в редица проучвания се установи, че посетителите очакват сайтовете да зареждат за под 3 секунди или по-бързо. А повечето от тях биват затваряни, ако не постигнат тази скорост. Почти всеки един потребител пък е отговарял, че не би посетил повече сайт, който е имал проблем със зареждането.

През 2011 година Гугъл започна да използва скоростта, с която страницата се зарежда като сигнал за класиране, анонсирайки техния Speed Online Tool. Коментарът им гласеше: „При условия, че имаме два ресурса, които са с подобна релевантност към дадена заявка за търсене, типичният потребител би предпочел да посети ресурса, който има най-кратко време на зареждане”.

От юли 2018 година Гугъл официално започва да използва скоростта на зареждане в мобилна среда при класиране в мобилните органични резултати. Всеки може да тества своя проект по този показател посредством инструмента Google PageSpeed Insights. Той вече обединява резултатите и от Lighthouse, даващо ценни препоръки за подобрения.

Изказаното по-горе е малка част от причините да искате максимална скорост за уеб сайта си, независимо той дали е чисто корпоративен, новинарски или онлайн магазин. Тя е важна за класирането в Google, за удовлетворението на потребители ви, влияе на процента от потребители, които напускат вашия сайт, без да са разгледали втора страница от него (bounce rate). По-бързият сайт носи със себе си и по-голям брой потребителски посещения, по-добра ангажираност и продажби.

SEO специалистите от SEOMarketing.bg могат да се похвалят, че са постигали отлична скорост на зареждане и 100% резултат при тестове. Това е допринасяло за много топ позиции и може да бъде реализирано при повечето клиенти, в зависимост от използваните технологии за изработката на сайта. Според техните наблюдения всеки един от клиентите иска максимална скорост на своя сайт, особено при онлайн магазините и залагат това винаги в стратегията си за SEO оптимизация. За всеки един разбиращ онлайн търговията собственик на сайт е изключително важно да има висока скорост и така да се класира на добри позиции в SERP-a (Search Engine Results Pages) на Google и реализира пълния потенциал на трафика си.

Advertisement

А вашият сайт с каква скорост е и на какви позиции в Гугъл? Или е време да потърсите експерти за оптимизацията му?

Continue Reading
Advertisement