Connect with us

Музика

Официално – BLUES PILLS за пръв път в България през март

Avatar

Публикувано

на

Шведската сайкъделик / ретро рок група – BLUES PILLS ще направят своя дебют на българска земя на 9-и март в столичния клуб *Mixtape 5* по покана на Грешния организатор. София e прикачена като част от европейско турне, с което групата представят втория си албум с интригуващото име Lady In Gold’.

Билетите са вече в продажба в мрежата на ticketlogic.bghttps://wrongevents.ticketlogic.bg/ или www.bilet.bg/каси/, като цената им е 30лв. В деня на концерта и на място ще са по 35лв. Събитието в Фейсбук е тук – https://www.facebook.com/events/544574782408148/

Малко съвременни групи, представляващи традиционния блус-рок, имат такъв индивидуален и неповторим стил, подкрепен с харизматичните вокали на Елин Ларсон. BLUES PILLS съдържат такива елементите, с които музиката им звучи оригинално и иновантно, но едновременно с това успяват да се придържат към 70-арската блус и рокендрол традиция.

Групата е създадена през 2011-а в Оребро, Швеция, като само година по-късно пръвия им сингъл ‘Black Smoke’ завладява сърцата на феновете с разтърващия си соул / блус ретро саунд. През 2014 г. групата издава и дебютния си албум ‘Blues Pills’, с който обръщат целият жанр с главата надолу, заемайки своето място като една от най – значимите съвременни групи – възродителки на 60-арското и 70-арското звучене.

Continue Reading
Advertisement