Connect with us

Lifestyle

Пет принципа за пълноценно личностно развитие от Тони Робинс

Avatar

Публикувано

на

снимка Carlo Allegri за The Washington Post

Уъркшопът „Освободи силата в теб! Постигни неочакваното!“ ще запознае българската аудитория със съветите на световно известния специалист

Във време, когато все повече обръщаме внимание на техниките и методите за личностно развитие и осъзнаваме важността им за постигане на успехи в работата и щастие в личния живот, Тони Робинс се налага като един от най-търсените лектори и автори на бестселъри в тази област. По-долу ще откриете пет от ключовите му принципи за разгръщане на нашия пълен потенциал и постигане на целите, които сме си поставили. Българската аудитория ще получи възможност да се запознае в детайли със съветите на Тони Робинс на 26 септември в рамките на уъркшопа „Освободи силата в теб! Постигни неочакваното!“. Той ще се проведе в Интер Експо Център, София, а организатор е компанията за бизнес обучения BGSeminari. Ето и пет съвета на известния специалист по личностно развитие, които всеки от нас може да приложи в своето ежедневие:

Задавайте си правилните въпроси

Може и на мнозина да им се струва странно, но въпросите, които си задаваме в нашето ежедневие, имат огромно значение за това колко щастлив ще е животът ни. Това е така, защото въпросите спомагат за активизирането на скрития потенциал на нашия мозък и фокусирането му върху важните задачи и цели. Така например ако се запитаме „Защо не ми върви?“ или „Защо все не успявам?“, ние подсъзнателно ще си внушим, че сме неуспешни и мозъкът ще престане да прави усилия за промяна. Ако обаче си зададем въпроси като „Какво да променя в ежедневието си?“ или „Как да постигна това?“ ще накараме нашия мозък да мисли активно в тази посока и ще увеличим значително шансовете за решаване на много от проблемите ни.

Advertisement
11933480_710327589068101_10695141713098957_n

Забавлявайте се

Въпреки че успехът изисква много усилия, това не означава, че трябва да ни е неприятно да ги правим. Затова е от ключово значение да открием, какво ни забавлява и ни кара да работим с по-голямо удоволствие. Разликата между успешните и неуспешните хора около нас е, че първите наистина обичат това, което правят. По този начин те са много по-ефективни в работата си, а и значително по-лесно научават нови неща, тъй като отделянето на хормони на удоволствието улеснява запаметяването. Затова ако искаме да постигнем нещо повече в живота си, трябва да заложим на нещата, които ни харесват и да търсим всякакви начини да ги направим по-интересни – например чрез използването на игри и музика, както и чрез постигането на повече разнообразие в ежедневните дейности.

Фокус върху целите ни

„Една от причините много малко от нас да постигат това, което наистина искат, е фактът, че никога не се фокусираме върху целта си, никога не концентрираме силата си. Повечето хора се лутат в живота си и никога не решават да овладеят и усъвършенстват нещо специално“ – убеден е Тони Робинс, акцентирайки върху значението, което фокусът върху важните неща в живота ни има върху нашите действия. Според него: „Целеустремеността е будилникът на човешката воля.“

Да си зададем нови стандарти

Нашите сегашни стандарти са ни довели до положението, в което се намираме в момента. Ако то ни харесва, всичко е наред. Ако обаче наистина искаме да го променим, тогава трябва да променим стандартите си и да възприемем нова житейска стратегия. Повишаването на стандартите ни и фокусирането върху това, което искаме да постигнем играят ключова роля в процеса на промяна.

Ние сами решаваме дали да сме щастливи, или нещастни

Advertisement

По време на своите семинари и уъркшопи Тони Робинс използва различни методи, за да покаже на аудиторията как може да контролира своите чувства и емоционално състояние. Това, в което се фокусираме, въпросите, които си задаваме, начина, по който се държим, дори по който дишаме – всичко оказва влияние върху степента, в която сме щастливи. Щастието не е нещо, което някой друг трябва да ни поднесе, а добре осъзнат личен избор, който всеки от нас може да направи.

Много от най-значимите техники и методи на Тони Робинс ще бъдат представени на събитието „Освободи силата в теб! Постигни неочакваното!“ от неговата лична асистентка Асел Сидикова, която е и организатор на най-мащабния семинар с негово участие през 2015 г. – лондонския „Unleash the Power Within 2016“. Самата тя, родена в селце в Киргизстан и превърнала се в предприемач, организиращ едни от най-големите събития за личностно развитие в света, е чудесен пример за силата за промяна, която всеки от нас притежава. Сидикова е и организатор на международната конференция Global Business Forum в Централна Азия.

Continue Reading
Advertisement