Connect with us

Компании

Пиринско Младо пиво с нова комуникационна кампания и инвестиции за сезон 2018

Avatar

Публикувано

на

Dance Station

Пиринско откри новия бирен сезон на специално събитие с най-свежото предложение в портфолиото на бранда, Пиринско Младо пиво.

При лансирането на Пиринско Младо пиво Карлсберг България прави инвестиции от над 2 млн. лв. за оборудване и технологична подготовка, необходима за производството на непастьоризираното пиво в пивоварната в Благоевград. През настоящата 2018 година компанията инвестира в нови 2 млн. 330-милилитрови оборотни бутилки, поради увеличеното търсене през изминалите 2 години от появата му на пазара.

“Пиринско Младо пиво определено се хареса от потребителите на Пиринско, а и не само от тях. То развива потенциала си на едно от най-свежите бирени предложения в своя сегмент и допринася за успеха на бранд-майка. Резултатите от представянето на Пиринско през изминалите 12 месеца са категорични – Пиринско е най-голямата бирена марка у нас. По данни на агенция A/S Nielsen, през 2017 година марката постигна 19,8% пазарен дял в обем от общия пазар на бира в страната”, сподели Теодор Несторов, маркетинг директор на Карлсберг България.

Teodor Nestorov

Обновена комуникационна кампания за 2018 година надгражда концепцията от миналата година, в която чрез персонажи на животни  по забавен начин и с много чувство за хумор е представено свежото позициониране на бранда, свързан с природата и естествения си състав. Новата кампания бе тествана в потребителско проучване в началото на 2018 година, организирано от GfK, в което се забелязват подобрени резултати в ключовите характеристики на посланието в рекламата – спрямо предходната кампания от сезон 2017.

*Пиринско Младо пиво е непастьоризирана светла бира със свеж вкус, алкохолно съдържание 4,4% и трайност 8 седмици. От месец май 2017 година продуктът се предлага в нова оборотна стъклена бутилка от 330 мл, която запазва пивото приятно охладено и свежо през целия срок на годност. В неговия състав се съдържат три сорта хмел.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement