Connect with us

Lifestyle

„Плажът на Марица“ е реалност

Avatar

Публикувано

на

Модерен вариант на емблематичния градски плаж на река Марица бе открит с лятно парти от екипа на международния фестивал за съвременна архитектура и градска среда – One Architecture Week 2015, artnewscafe, партньори и стотици жители и гости на гр. Пловдив.
С много музика, танци, спортни активности, както и разхлаждащи мигове край басейна и брега на реката, Пловдив отпразнува старта на проекта.
„Плажът на Марица”, който се намира на адрес: бул. Марица 104, е временна конструкция, която ще съществува до 30-ти септември, включваща бар, плаж с басейни, пространство за спорт, а от септември и открита сцена. След края на архитектурната седмица – One Architecture Week, която ще се проведе в Пловдив от 18 до 27 септември, тя ще бъде премахната и изградена наново следващото лято.
Проектът е временна намеса в градска среда, възстановяваща забравената пловдивска традиция на крайречните бани и цели интегриране на реката в социалния и културен живот на Пловдив и насочване на общественото внимание към възможностите, които този красив природен парк предлага.
През 2015 г. темата на международния фестивал за съвременна архитектура и градска среда – ONE ARCHITECTURE WEEK 2015 е ПРИ-ОБЩЕНА РЕКА, като откриването на плажа е само първата от серия намеси, свързани с крайречното пространство. Преди и по време на ONE ARCHITECTURE WEEK ще се случат множество лекции, дебати, изложби, концерти, детска програма, работилници, намеси, спортна програма, професионален форум и много други.
Повече информация:
edno.bg
www.facebook.com/onearchitectureweek

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]DSC_3450-1[/media-credit]

ONE ARCHITECTURE WEEK е ежегоден международен фестивал за архитектура и градска среда, чието тазгодишно издание ще бъде от 18 до 27 септември в Пловдив.
ONE ARCHITECTURE WEEK е едноседмична платформа за среща и обмен на идеи в областта на архитектурата, интериора, ландшафта и градската среда. Основна цел на събитието е чрез широк обществен и професионален дебат да инициира устойчиви архитектурни и социални промени. Наситената и разнообразна програма включва презентации, изложби, дискусии, работилници, прожекции и намеси в градската среда, както и творчески ателиета за най-малките.
Всяка година ONE ARCHITECTURE WEEK представя тенденциите в съвременната архитектура, с фокус върху конкретна тема и нов кураторски екип. Темата за 2015 г. е „При-общена река“, а кураторка е Мерве Бедир.
Организатор на фестивала е ЕДНО – платформа за съвременна култура, а събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и фондация „Америка за България”. Програмата на ONE ARCHITECTURE WEEK е част от културния календар на Пловдив, Европейска столица на културата за 2019.
Партньор на цялата отворена програма е Milka, а съорганизатор на спортната програма – NowWeMove.
Продукционни партньори за реализиране на Плажът на Марица са Pools.bg, Стефан Щерев, Пътинженеринг ЕООД, ОП „Градини и паркове“- гр. Пловдив, ВиК, Mr.Bricolage, Alfa СОТ, Екотой Сервиз ООД.
Специални партньори на бара са Винпром Пещера, изворна вода „Бачково“, Shark Energy Drink.
Технологичен партньор е net365.

Continue Reading
Advertisement