Connect with us

Компании

ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ: В СПОРТА СЕ ИЗИСКВА ПОСТОЯНСТВО ВЪВ ВСЯКА ТРЕНИРОВКА И ВСЕКИ МАЧ

Avatar

Публикувано

на

Plamen Konstantinov 2

Броени дни след достойното представяне на мъжкия ни волейболен отбор на квалификациите за Световна лига 2017, селекционерът Пламен Константинов става посланик на спорта в социално отговорната инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“. Спортът е неизменна част от здравословния начин на живот, който пък е една от четирите области, в които програмата ще подкрепи стойностни и социално значими проекти.

Спортът е философия на живот, споделя националният ни треньор. Според него, здравословният начин на живот означава да живееш пълноценно, а това се възпитава с личен пример. Затова и самият той има три принципа, от които се стреми да не се отклонява – да става от масата с усещането, че може още нещо да хапне, да се движи и да има позитивно мислене.

Пламен Константинов разказва за ключови моменти от своята волейболна кариера, като се връща назад във времето, когато за първи път влиза в спортната зала. Още тогава разбира, че ще е задълго. Световното първенство по волейбол в Япония през 2006 година е турнирът с най-крайни и полюсни емоции. Именно тогава, като състезател в националния отбор по волейбол на България, преживява най-голямото разочарование и най-голямата радост. Още помни най-тежката загуба – когато на полуфинал губят от Полша. Ден по-късно е и най-щастливата победа – в мача срещу Сърбия за третото място, който печелят с 3:1 и така взимат първия медал за мъжкия национален отбор от 20 години.

Днес, 11 години по-късно, да е селекционер на националния волейболен отбор е най-голямото предизвикателство за него. От всички треньори, с които е работил, е научил, че във волейбола занаятът се краде и трябва да вземеш от всеки каквото прецениш, че ще ти върши най-много работа. А на какво самият той учи своите възпитаници? На това, че един състезател трябва да бъде постоянен във всяка тренировка и всеки един мач. Защото само така могат да се постигнат реални резултати.

Plamen Konstantinov

Advertisement
Continue Reading
Advertisement