Connect with us

Кино

„Подводницата“ се завръща по Epic Drama с втори сезон на 17 май

Avatar

Публикувано

на

Epic Drama Das Boot s2 May 17 Premiere BG

Две нови поредици за Втората световна война и по най-добрия ТВ канал за история на Стария континент, Viasat History 

„Подводницата“ (DAS BOOT) отплава отново ексклузивно в ефира на Epic Drama с дългоочаквания си втори сезон – всяка неделя от 22:00, от 17 май.

Първи сезон на високобюджетната военна драма, вдъхновена от наградения с Оскар и  Златен глобус шедьовър на Волфганг Петерсен от 1981 г. по бестселъра на Лотар-Гюнтер Буххайм, получи висока оценка и от зрителите, и от медиите, като The Guardian го нарече:

“Клаустрофобичен, интелигентен и буквално смразяващ римейк“. 

Сезон втори, който е заснет в рамките на 104 дни, на пет снимачни локации: Ла Рошел, Манчестър, Ливърпул, Прага и Малта, обещава впечатляващи екшън сцени и неочаквани обрати, както и интензивно развиващи се характери.

През декември 1942, опитният военноморски ас Йоханес фон Райнхарц (Clemens Schick, Casino Royale) е изпратен с подводница U-822 на тайна мисия до източното крайбрежие на САЩ, където трябва да остави трима саботьори. Неговата вярност е поставена под съмнение и подводница U-612, с командващ офицер Вранглер (Stefan Konarske, The Young Karl Marx) е изпратена да го преследва. Бившият командир на U-612 Хофман (Rick Okon, Tatort) се е разминал на косъм от смъртта в Атлантическия океан. В Ню Йорк, той е намерил подслон при Сам Грийнуд (Vincent Kartheiser, Mad Men), който дължи живота си на Хофман, и чрез когото среща родения в Германия адвокат Бергер (Thomas Kretschmann, Avengers: Age of Ultron). Ще успее ли адвокатът да му помогне да се завърне в Германия?

Advertisement

Междувременно в Ла Рошел, Симон (Vicky Krieps, Phantom Thread) продължава тайно да помага на засегнатите от нацистката окупация, а Фостър (Tom Wlaschiha, Game of Thrones), глава на Гестапо, има подозрения, че тя и съквартирантката й Марго (Fleur Geffrier, Elle) разработват таен коридор за бягство на еврейско семейство.

В новия сезон се появяват и нови лица, сред които очарователната Рошел Нийл (Terminator: Dark Fate) и Майкъл МакЕлхатън (Руус Болтън от Game of Thrones), наред с познати лица като Вики Крипс, която получи награда „Златна нимфа“ от ТВ фестивала в Монте Карло за ролята си на Симон Щрасер, както и Том Влашиха, Винсънт Картайзър и почти целият екипаж на U-612 от млади германски актьори.

Das Boot S2 02 Stephan RaboldBavaria Fiction Gmbh1 1669939

Das Boot, снимка: Stephan Rabold, Bavaria Fiction Gmbh

Режисьори на втори сезон са Матиас Гласнер (Blochin, Der Freie Wille), който е и сценарист, и Рик Остерман, чийто дебютен филм Wolfskinder е носител на множество нагади. Оператори са Давид Лутер, който получи няколко награди в Германия за работата си по първи сезон на „Подводницата“, както и Филип Блаубах.

Продукцията получи много отличия през 2019 г., включително Магнолия за най-добър чуждестранен филм или минисериал от Шанхайския ТВ фестивал, Награда на журито ROMY, Специална награда на журито от Баварския ТВ фестивал, както и номинация за награда „Златна нимфа“ за най-добър драматичен ТВ сериал и номинация за награда Grimme в категория “Fiction”.

Advertisement

„Подводницата“ сезон 2 ще дебютира по Epic Drama в Централна и източна Европа в 22:00 българско време на 17 май, неделя, с повторение във вторник от 22:45 и събота – от 23:30.

Continue Reading
Advertisement