Connect with us

Музика

Полски пост-ембиънт-дарк уикенд с Keira Is You и From Love To Reflux

Avatar

Публикувано

на

Keira is You 3

Keira is You, снимка: ПР

Многопластова северна музика, мрачно-меланхолична атмосфера, съчетана с поетични прозрения за антиутопията, в която всички живеем, мелодични вокални линии и масиран китарен звук… Познахте ли ги? Не сме се виждали с тях цели четири години…

Любимците на ембиънт-построк-даркуейв-готик публиката у нас Keira Is You от Хожов, Горна Силезия (Полша) идват отново в България – за цели три дати в края на тази седмица. Припомняме, че есента беше издаден и дългоочакваният им нов албум Free Floating Anxiety – едновременно от ливърпулския лейбъл Edils Recordings (за Европа) и от 1724 Records (за Китай).

В настоящия си състав Keira Is You са Якуб Радомски (китари, вокали, автор на всички песни на групата), Адам Карковски (бас, вокали, клавишни, перкусии), Ремик Билински (барабани) и Марек Гавронски (клавишни, перкусии). През годините групата е работила и с ключови скандинавски музиканти като Магнус Линдберг от Cult Of Luna (при когото записват втория и третия си албум) и Мартин Сандстром (китарист на Jeniferever и Stiu Nu Stiu). У нас са свирили няколко пъти – все на знакови места: в София в Първо студио на БНР (2011), в кино „Влайкова“ (2013), в „Мазе“ (заедно с „Абсолютно начинаещи“) и в „Ной Берлин“ (2014), както и в градове като Русе, Варна и Велико Търново. На турнето тази седмица ще прибавят и Пловдив, където ще се представят за първи път.

А този път има и подкрепление, пак от родния им град Хожов: това е дарк-електро дуото From Love To Reflux, поименно Post-Man (синтове) и Ола Войт (клавишни), които идват с Keira и за трите концерта.

Advertisement

Турнето, както всичките гостувания на Keira Is You в България от 2011г. насам, се организира от радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, който тази година чества своя 10-годишен юбилей.

БИЛЕТИ онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay:

23.03, петък – Велико Търново (7/8 лв) – https://www.epay.bg/go/3535176030

24.03, събота – Пловдив (8/10 лв) – https://www.epay.bg/go/3283553281

25.03, неделя – София (15/20 лв) – https://www.epay.bg/go/7542528091

Advertisement
Continue Reading
Advertisement