Connect with us

Музика

Популярни български изпълнителки се включват в спектакъла “Класиката среща АББА”

Avatar

Публикувано

на

abba poster za press1

На 28 октомври солистките Илона Герулат и Анете Хесел ще представят най-големите хитове на АББА в симфоничен акомпанимент. Изпълненията на Илона и Анете на едни от най-мелодичните песни  в поп музиката звучат в концертните зали в цяла Европа. В България гласовитите германки участват в спектакъла “Класиката среща АББА”, в който освен клавишни, китари и барабани, ще се насладим на симфоничен оркестър, който акомпанира солистките и прави музиката на легендарната шведска формация още по-красива и завладяваща.

В Зала 1 на НДК ще прозвучат осемнайсет от хитовете на АББА, а за да има българска следа в концертната вечер, на сцената ще излязат младите български певици Дивна, Прея и Михаела Филева. Илона и Анете с огромно удоволствие са отстъпили правото на нашите момичета да изберат с кои от хитовете на АББА да участват в програмата. Изключително талантливата Дивна, чиято дарба познаваме откакто беше 11-годишно дете, вече репетира емблематичната “The Winner Takes It All”. Въздействаща балада влиза в историята на поп музиката, но за съжаление предизвестява края на най-успешната шведска група. Близки до квартета смятат, че съпругът на Агнета от АББА – Бьорн я написва малко преди развода им и всяка нота и дума в нея е преживяна. Краят на АББА като действаща формация официално е обявен в далечната 1983 година, но музиката им е толкова мелодична и красива, че не слиза от концертните сцени на Европа и света.

На 28 октомври в Зала 1 на НДК публиката ще има удоволствието да чуе любимите, вечни хитове на легендарната група в уникални версии, съчетаващи характерното им хитово звучене с богатството на звука, създаден от симфоничния оркестър. На живо ще се насладим на емблематичните „Mamma Mia”, „The Winner Takes It All”, „Fernando”, „Money, Money, Money” и още над десет златни композиции на шведската формация. Билетите за концерта вече са в продажба на касите на НДК, мрежите на ивентим и тикетпортал, а цените варират от 20 до 50 лв.

[media-credit name=“Прея“ align=“aligncenter“ width=“1024″]preyah - vnm[/media-credit]

[media-credit name=“Михаела Филева – снимка Владислав Филипов“ align=“aligncenter“ width=“1024″]DSC_4741_snimka - Vladislav Filipov[/media-credit]

[media-credit name=“Дивна“ align=“aligncenter“ width=“960″]11281812_10205982687779180_1876361009_n[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement