Connect with us

Lifestyle

Пощенска банка кани предприемачи и стартъп компании във второто регионално състезание Beyond Hackathon

Avatar

Публикувано

на

REGISTER NOW post 2

За втора поредна година Пощенска банка подкрепя иновациите в сектора на финансовите услуги и обяви старта на Beyond Hackathon, второто регионално състезание на Юробанк за разработване на финансови технологии. То ще се състои в центъра за провеждане на събития The Hub Events в Атина от 17 до 19 март 2017 г.

Финансовата институция кани за участие стартъп компании и хора от България, работещи в сферата на финансовите технологии − софтуерни разработчици, графични дизайнери, анализатори на данни и специалисти по бизнес развитие и маркетинг. Регистрацията вече е отворена. Всички желаещи могат да се запишат на http://www.beyondhackathon.com/en, за да представят своите иновативни идеи.

Beyond Hackathon е част от инициативите на Центъра за иновации на Юробанк, чиято цел е да вдъхновява, развива и промотира отворените иновации в сферата на финансовите услуги, като работи в сътрудничество с глобалната стартъп общност. Състезанието се провежда съвместно с две от най-големите платформи за подпомагане на стартъп компании в региона – Found Ation и The Cube.

По време на тридневното събитие участниците от региона ще имат възможност да чуят вдъхновяващи говорители на световно ниво, да получат съвети от експерти в сферата на бизнеса, дизайна, технологиите и комуникациите и да представят своята идея на жури от предприемачи, дялови инвеститори и топ мениджъри на Юробанк, които ще определят победителите.

Примерни области, в които могат да бъдат предложени иновативните решения, са привличането на клиенти, лоялност и ангажиране на потребителите, помощ за бизнеса на малките и средни предприятия, трансформирането на банкирането спрямо интернет и блокчейн технологиите.

Advertisement

Миналата година екипът на Imperia Mobile се класира сред най-добрите отбори в състезанието, в което по покана на Пощенска банка взеха участие 10 българи. Нашите сънародници спечелиха третото място с иновативното си решение iBank, което впечатли журито с функционалности като добавена реалност, плащане с пръстов отпечатък, сканиране на кредитни и дебитни карти с камера на телефона за логин в приложението и нов начин за директен трансфер на средства между потребители на банката, използващи приложението.

Класиралите се на първо, второ и трето място на Beyond Hackathon ще получат парични награди, съответно в размер на 5 000, 3 000 и 2 000 евро. Освен това, в зависимост от оценката на журито и определените условия, победителите ще получат възможността да станат част от програмата на Startupbootcamp Fintech Лондон и да доразработят продукта си съвместно с Юробанк.

За повече информация или записване за конкурса посетете: www.beyondhackathon.com или фейсбук страницата ни: www.facebook.com/BeyondHackathon.

Continue Reading
Advertisement