Connect with us

Lifestyle

По-малко от две седмици до крайния срок за кандидатстване за Chivas Venture 2018

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

По-малко от две седмици ни делят от края на първия етап на най-мащабната международна инициатива за търсене на бизнес проекти със социална значимост – Chivas Venture 2018. Тази година в надпреварата са включени 29 държави от пет континента, сред които е и България. За участие са поканени всички стартиращи фирми, организации и социални предприемачи със социално-значими проекти, които вярват, че светът може да бъде по-добро място за живеене и използват силата на предприемачеството, за да внесат позитивна промяна в средата около тях. Сред най-важните условия за участие в Chivas Venture 2018 са наличието на оригинални идеи, амбиция, предприемачески дух и креативност.

Крайният срок за участие в конкурса е 30 октомври 2017 и може да бъде направено чрез формата за кандидатстване на сайта venture.bg.

„България е от първите държави, включени още от самото начало на конкурса. Вярвам, че сме готови да изпратим български стартъп на глобалния финал. Участието в Chivas Venture 2018 е възможност за българският победител да стане част от голяма еко система от хора от цял свят, които правят позитивна промяна около себе си и в света, както и възможност да придобият много полезни знания и компетенции“, коментира четвъртото издание на конкурса Боян Бенев, член на журито в  Chivas Venture 2018.

Всяка държава ще излъчи най-талантливите си млади предприемачи с проекти в социалната сфера, които ще се конкурират на глобалния финал. На 12 януари 2018 ще бъдат обявени финалистите и компанията победител в националния кръг, която ще има възможност да се включи в няколко седмична бизнес акселераторска програма в Лондон. Целта на тази програма е да помогне на българския финалист да развие максимално потенциала на своята бизнес идея. Тази фаза на конкурса ще бъде последвана от три седмици онлайн гласуване, в което ще бъдат разпределени първите 200 000 щ. долара от наградния фонд. Във финалния етап на конкурса Chivas Venture, който ще се проведе през 2018 г., международно жури ще избере най-перспективните идеи и ще разпредели останалата част от наградния фонд.

В рамките на българското издание на конкурса, който се провежда под мотото „Успелите спят по-малко“ е организирана серия от събития с наименованието „Бизнес по тъмно“, на които се представят вдъхновяващите истории на някои от най-успешните предприемачи в България. Специални гости на последното събитие от серията, което ще се проведе на 19 октомври от 20 ч. в Sbar (бул. „Никола Й. Вапцаров“ 6), са Сергей Петров, от проекта в подкрепа на пчеларите Bee Smart Technologies, който ще разкаже за значението на културата в стартъп средата, Атанас Райков, Директор бизнес развитие на Viber за Централна и Източна Европа и страните от ОНД на Viber за Централна и Източна Европаи Директор Телеком партньорства, чиято лекция е на тема „В преследване на мечтите“ и Любомир Янчев от българския стартъп Melissa Climate, който ще зададе въпроса „Защо да НЕ стартираш собствен бизнес?”.

Advertisement

Повече информация за конкурса ще откриете на адрес https://venture.bg/.

Continue Reading
Advertisement