Connect with us

Lifestyle

По-малко от седмица до Уайнбокс Портфолио Тейстинг

Avatar

Публикувано

на

Дата на провеждане на събитието: 23 март в Централен Военен Клуб между 12 и 21 часа

Събитието се организира за 3-ти път в България в рамките на последните 6 години.  Изданието през 2018 г. е свързано и с честването на  10 години от създаването на Уайнбокс.

Специално за събитието  по покана на организаторите от Уайнбокс пристигат представителите на около 30 международни изби, които присъстват в портфолиото на организатора, както и на нови изби, които ще бъдат представени за първи път на нашия пазар. Всяка изба ще има щанд на изложението, което ще се проведе на 23 Март в Централен Военен Клуб, където ще  изложи вината си с цел популяризиране, запознаване с бранда и дегустацията от страна на посетителите. Често зад щандовете застават собственици, уайнмекъри и експорт директори на избите. Този път събитието е удължено,  като на втория ден, 24 март, фокусът е върху Майсторски класове с дегустации на изключителни вина.

Майсторски класа ще се проведат през целия ден на 24ти Март в Конферентната зала на хотел Sense, като част от тях ще бъдат водени лично от наследници на избите, които ще представят, както и от едни от най-добрите професионалисти от България.

На последното издание на Уайнбокс Портфолио Тейстинг през 2014 г. събитието бе посетено от над 1000 човека от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и още градове –  представители на целия ХоРеКа бранша, представители на големи търговски вериги и специализирани магазини за вино и спиртни напитки,  представители на медиите – винени журналисти, блогъри; професионалисти – сомелиери, енолози; представители на български изби; голям брой частни клиенти.

Advertisement

Портфолиото на Уайнбокс се състои от следните изби: Champagne Taittinger, Chateau Minuty, Delas Freres, Georges Duboeuf, Bouchard Pere et Fils, Louis Michel et Fils, Maitres Vignerons, Andre Lurton, Domaine Fouassier, Famille Hugel  от Франция; Trapiche от Аржентина;  Errazuriz от Чили; Spy Valley от Нова Зеландия; Emilio Moro и  Mar de Frades от Испания; Valdo Spumanti, Lis Neris, Zenato, Domenico Clerico, Bruno Rocca, Caudrina, Matteo Correggia, Donnafugata, Felsina от Италия, Robert Weil от Германия; изби Maryan и Villa Bassarea от България,  собственият БГ проект на Уайнбокс – вината Eager. Тази година за първи път ще бъдат представени избите De Morgenzon от Южна Африка, Podere Sapaio от региона Bolgheri, Italia, изба Ramon Bilbao от Риоха, Испания.

Най-новото за Уайнбокс през 2018 е разширяване на портфолиото на фирмата с внос на  чаши Lehmann, които се изработват във Франция.

Уайнбокс Портфолио Тейстинг е събитие, организирано от Уайнбокс ООД, вносител и дистрибутор на вина от повече от 30 световни изби.

Gerard Lehmann има 30 години опит в производството на стъклени изделия и е създал множество колекции от енологични чаши, черпил знанията на експерти и професионалисти от света на виното. Негови партньори сега са Gerard Basset, Най-добрият сомелиер на света за 2010 г.;  „Union des Oenologues de France“; Philippe Jamesse – сомелиер в Domaine Les Crayeres, ресторант с 2 звезди Michelin; Arnaud Lallement – собственик и главен готвач на L’Assiete Champenoise, част от веригата Relais et Chateaux и носител на 3 звезди Michelin.

 

Advertisement

С комбинирания си опит и знания те са проектирали някои от най-добрите колекции от винени чаши, които отговарят на всички нужди на любителите на вино.

Ако сте опитвали шампанското в някоя от Шампанско Къщите в Реймс или Еперне, то вие почти сигурно сте се насладили на шампанско дегустацията с чашите Lehmann.

Тези безоловни кристални чаши имат висок блясък и прозрачност, висока устойчивост на счупване, висока звучност, висока еластичност и красиво задържат светлината.

Gerard Lehmann e дизайнер на стъкло в продължение на повече от 30 години и страстен перфекционист. Работи с най-изявените, най-големите винени, алкохолни и шампанско брандове във Франция!

Бизнес моделът на LEHMANN се изразява чрез в две линии: Lehmann Glass (Premium Glassware Brand) и  Lehmann Selection Glassware & Serving Tools –  насочен към винени и алкохолни производители, хотели, ресторанти, кафенета, кетъринг, експорт.

Advertisement