Connect with us

Култура

Предстои премиера на „Когато капят кестените” от Стефан Коспартов

Avatar

Публикувано

на

Когато капят кестените корица

Историята, лагерите, комунизмът, любовта и стремежът към свободата в мащабния дебют на сценариста Стефан Коспартов.

„Когато капят кестените”  от сценариста на филма „Мярка за неотклонение”, „Аз съм ти”, „Шекспир и другите“ Стефан Коспартов излезе съвсем скоро на пазара.

Дебютният роман на българския сценарист e необикновен разказ за комунистическия терор и абсурдния живот в България от 1944 до 1989 г., както и за първите години на „демокрацията”.

В духа на мащабното перо на Павел Вежинов, но с вечно младия и дързък глас на Виктор Пасков, Коспартов преплита действителни събития и магически реализъм в едно и възкресява неудобните спомени на цяло едно поколение – Народния съд, съдбата на Никола Петков, концлагерите, събитията около 10 ноември, палатките на площада, червените куфарчета и в крайна сметка най-важното – как се запазва паметта на народа.

„Когато капят кестените” е предупредителен реквием за бъдещите поколения и разказ за този, който си тръгва в края на лятото. Когато капят кестените.

Advertisement

Заповядайте от 18:30 ч. на 24 октомври 2018 г., в последната седмица на падащите кестени, когато в „Patches Blues Bar” или „Барът на кръпките” (бул. „Прага” 23)  ще представим романа и ще изминем заедно пътя на един син към неговия погубен от времето баща.

Специални гости на събитието ще бъдат музикантът Васил Георгиев-Кръпката, проф. Николай Чернокожев, проф. Михаил Константинов, писателят Захари Карабашлиев и актьорът Юлиан Петров („Скъпи наследници”).

Линк към Facebook събитието ще откриете тук: https://www.facebook.com/events/526505294481634/

Стефан Коспартов е завършил английска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и  кинодраматургия в НАТФИЗ. Двете специалности предопределят творческия му път. Той става асистент-режисьор в „Адаптация“, „Лачените обувки на незнайния воин“, „Всичко е любов“ и др.  Сценарист е на филмите „Мярка за неотклонение“ , „Аз съм ти“, „Шекспир и другите“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement