Connect with us

Събития

Президентът Румен Радев връчва почетни значки на младежи от цяла България

Avatar

Публикувано

на

DSC 5976

снимка: ПР

На 10 януари 2018 г. от 16 ч. в Централен Военен Клуб ще се проведе ежегодната церемония на Международната награда на херцога на Единбург – България. Президентът Румен Радев, патрон на организацията, ще връчи почетните значки и сертификати на над 120 младежи от цялата страна. В събитието специално участие ще вземе и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

„Международната награда на херцога на Единбург“ (Наградата) е водеща международна програма за личностно развитие и постижения за младежи на възраст между 14 – 24 години. От създаването си през 1956, до този момент повече от 8 милиона млади хора от над 140 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности в рамките на Наградата. Участниците в програмата си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни лидери трябва да постигнат за определен период от време в трите нива – Бронз, Сребро и Злато. Те избират активности в направленията – Умения, Физическа активност и Доброволчество, и преживяват Приключенско пътуване, а в ниво Злато, участват и в проект в полза на обществото, далеч от родното си място.

В момента над 900 000 младежи по целия свят постигат своите цели, като част от програмата, развивайки универсални умения и качества, полезни за цял живот.

Организацията оперира в България вече 4 години и в момента над 550 младежи от 19 града в България активно постигат своите цели в индивидуалната си програма в рамките на Наградата. 42 са лицензираните оператори, сред които има училища, неправителствени организации, бизнес организации и студентски асоциации.

Advertisement

На церемонията тази година своите отличия на ниво Бронз ще получат младежи от София, Козлодуй, Горна Оряховица, Копривщица, Свищов, Пловдив, Оряхово и Варна.

През изминалата година младежите, работили по постигане на своите цели, са посветили общо над 4 000 часа, за да развиват умения като изучаване на чужд език, презентиране пред публика, изработване на керамични чаши, дебатиране, изучаване на различни музикални инструменти, фотография, рисуване, участие в театрални постановки и много други. Над 3000 са часовете, прекарани в целенасочено доброволчество, като дейностите в него са подпомагане на възрастни хора, помощ на по-малки деца в училище, боядисване на пейки и кофи за смет, организиране на благотворителни базари и кампании, развиване на умения за оказване на първа помощ, помощ в болници, пожарната и много много други. Във физическата активност младите са отделили целенасочено малко над 4 000 часа.

Continue Reading
Advertisement