Connect with us

Tехнологии

Премиерата на SONY PLAYSTATION 5 може да бъде отложена.

Avatar

Публикувано

на

PlayStation 5 PS5

Премиерата на дългоочакваните наследници на Sony PlayStation 4 и Xbox One ще бъде игралното събитие на годината. И двете конзоли ще влязат в продажба през сезона на ваканциите в края на 2020 година. Въпреки това вече има съобщения, че Sony иска да пусне PlayStation 5 за първи път само за няколко седмици. За разлика от тях се очаква Microsoft да пусне Xbox One 2 на E3 2020, като събитието за игри предстои през юни. Плановете на Sony вероятно ще се променят.

Според новите данни на BusinessInsider стратегията на компанията може да бъде сериозно засегната от разпространението на коронавирус. Финансовите анализатори на Jefferies Group прогнозират, че Sony може да забави пускането на PS5, което е планирано за последните седмици на годината. Конкретната причина е, че конзолата ще се произвежда в Китай. Драстичните мерки на китайското правителство за справяне със замърсяването ще окажат сериозно влияние върху веригата за доставки на компоненти.

Ако блокадата на засегнатите райони продължи повече от месец, това със сигурност ще забави премиерата на Sony PS5. Тези процеси вероятно също ще засегнат Xbox One 2. Все още има твърде много неизвестни, свързани с коронавирус и времето, което ще отнеме на Китай да спре разпространението на инфекцията. Накрая ще отбележим, че Sony ще направи всичко възможно, за да спести от подобни проблеми. Остава да видим дали PlayStation 5 ще дебютира на пазара навреме или продажбата ще се забави.

Източник: Грандстар grandstarco.com

Advertisement
Continue Reading
Advertisement