Connect with us

Култура

Премиера: „Бразилски храст”, сборник с разкази от Велина Минкова

Avatar

Публикувано

на

velinaminkova event

Тя вече спечели публиката с дебютния си роман, който носи ироничното заглавие „Доклад на зелената амеба за химическия молив”. А сега се завръща с „Бразилски храст”, искрящ от остроумие сборник с разкази! Каним ви на премиерата на новата книга на Велина Минкова на 7 юни от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.

Бразилски храст“ съдържа 11 истории, населени от плъхове, лели, златни рибки, буржоа бохеми, хамали и други причудливи герои. Независимо дали разказва за Париж, Лондон, Лос Анджелис или София, авторката очарова с непокътната жизненост и свежо чувство за хумор.

Велина Минкова е родена през 1974 г. в София. Завършва английски език и литература с профил „Творческо писане” в Калифорнийския университет (UCLA). Автор е на сборника с разкази „Red Shorts” и на романа „Доклад на зелената амеба за химическия молив“. Докато растеше „бразилският храст”, историята, която ни отведе на международен пионерски лагер в Северна Корея, беше издадена на френски език под заглавие „Великият вожд трябва да дойде да ни види” с клеймото на престижното издателство Actes Sud! Ще се възползваме от случая да поздравим авторката за този успех:-)

Не пропускайте новата среща с Велина Минкова на 7 юни от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”!

Continue Reading
Advertisement