Connect with us

Събития

Премиерната поредица на Discovery Channel „Тихоокеански риболов с каяк“ запознава зрителите с древното изкуство на лова в открити води

Avatar

Публикувано

на

Discovery Channel Tihookeanski Ribolov s Kayak Photo 2 3

Под тихите води край Хаваите древни вулкани са създали стръмни подводни скали, даващи възможност за най-добрия дълбоководен риболов в света. В продължение на векове поколения местни жители са ловили огромни риби от малки, ръчно изработени каяци, използвайки само прът за риболов и ръцете си. Изцяло новата поредица на Discovery ChannelТихоокеански риболов с каяк“ с премиера от 7-и февруари от 20:00 ч. следва мъже и жени с рядко срещана смелост, които възраждат това древно изкуство и рискуват живота си, за да уловят 50-килограмова риба, която може да донесе до 1500 долара.

 

Jason Valle rescuing Boogie D.

[/media-credit] Jason Valle rescuing Boogie D.

Един от героите на „Тихоокеански риболов с каяк“ е Исаак Брумахим, известен като „Ракетата“. Той е роден в западната част на остров „Оаху“ и е един от най-бързите гребци в Хаваи. Той е бивш състезател с кану, но решава да се смени попрището си и започва да лови риба в откритите води на Тихия океан. Исаак става посланик на рибарската каяк общност и изживява своите 15 минути слава след като Youtube видео, което показва как акула изяжда рибата, която той е уловил в морето, обикаля интернет пространството.

 

Кими Вернер разкрива другото лице на жените в областта на риболова. Тя е прекарала по-голямата част от живота си във водата. За разлика от останалите рибари обаче Кими използва каяка си, за да скача и да ловува под водата. Този метод се отличава с уникалността и простотата си – ловецът поема глътка въздух, има право на един точен изстрел и на една уловена риба. Всъщност, Кими може да задържа дъха си до 4 минути. Едни от най-големите ѝ постижения са, че достига световно ниво в областта на свободното гмуркане и е национален шампион по подводен риболов.

Advertisement

 

Новата поредица „Тихоокеански риболов с каяк“ ще запознае зрителите с още изумителни рибари от Хаваите от 7-и февруари по Discovery Channel.

Continue Reading
Advertisement