Connect with us

Lifestyle

Премиерни продукти с витамин С в лятната серия на Natura Bisse

Avatar

Публикувано

на

Лятната грижа за лице се отличава със специфичните нужди на кожата в специфичните условия на сезона. Ето защо специалистите на Natura Bisse пуснаха в продажба новите продукти C+C VITAMIN MICELLAR CLEANSING WATER, C+C VITAMIN SHEER FLUID SPF 25, C+C SPF 30 DRY OIL ANTIOXIDANT SUN PROTECTION. Но какво прави серията една от любимите ни серии на бранда? Отговорът е основната съставка на всички продукти – Витамин С.

Той е силно препоръчителна и призната съставка за грижа за кожата, призната от дерматолози и кожни експерти. Освен че е естествен източник на антиоксидантна защита, която се бори със свободните радикали и стареенето на кожата, тя също така благоприятства производството на колаген за подобряване на твърдостта. Същевременно изравнява тена, като изсветлява тъмните петна и придава свеж и бляскав вид на кожата.

Но кои са митовете, с които се сблъскваме, когато говорим за козметика с витамин C. Вижте какво коментират експертите от Natura Bisse.

Козметиката с витамин С изчезва лесно от кожата.

Молекулата на витамин С – аскорбинова киселина, е много нестабилна и лесно се окислява. Така че може да загуби свойствата си, когато влезе в контакт с въздух, светлина или топлина. Но експертите предотвратяват това, като използват стабилизирани и капсулирани съставки, които са предназначени да осигурят дълбоко проникване и постепенно освобождаване на витамина в кожата.

Advertisement

Полезен ли е витамин С за кожата през лятото?

Витамин С може да се използва през цялата година, а през лятото кожата ви се нуждае повече от всякога. Много хора вярват, че не могат да използват витамин С през лятото, защото смятат, че той произвежда фоточувствителност, което може да причини негативни последици, като тъмни петна. Но витамин С не прави кожата по-чувствителна към слънцето, всъщност е фоточувствителна, което означава, че се разгражда при контакт със слънцето, окислява се и губи своята ефективност.

Ето защо продуктите с витамин С се нанасят 20 – 30 минути преди излагане на слънце. Това гарантира, че кожата ви ще е усвоила витамин С, преди да влезе в контакт със слънцето. Витамин С не предизвиква хиперпигментация. Напротив, помага да се предотврати, унифицира тена на кожата и изсветлява тъмните петна.

Витамин С е чудесен летен съюзник за красота. Слънцето генерира свободни радикали, а витамин С е един от най-мощните антиоксиданти, идеален за предотвратяване и противодействие на отрицателното им въздействие върху кожата ви.

Може ли да се използва за чувствителна кожа?

Advertisement

Грижата за кожата с витамин С е подходяща за всички здрави типове кожа. Някои марки използват формули с киселинно pH, за да помогнат на тази активна съставка да проникне през кожата ви. Това може да доведе до зачервяване или дразнене. Натуралните формули осигуряват абсорбция чрез други методи, например системи за капсулиране. По този начин се избягва необходимостта от кисело pH. Ние се ангажираме да постигнем най-добрата ефективност, като същевременно уважаваме вашата кожа.

A какво отличава новите продукти на Natura Bisse? Новият C + C vitamin Sheer Fluid SPF 25 разполага с лека формула, която е предназначена да хидратира, укрепи и предпази кожата от вредните лъчи на слънцето. Неговата комплексна антиоксидантна смес осигурява дългосрочни ползи против стареене, а вечер изравнява тона на кожата и покрива несъвършенствата. Продуктът се препоръчва да се прилага всяка сутрин след почистване и овлажняване.

Новата мицеларна вода на Natura Bissé също има полезни за кожата свойства. Благодарение на меките си активни почистващи препарати, тя нежно премахва грима и почиства, като спазва бариерата на кожата. Органичната портокалова вода също се използва за подхранване на кожата и я оставя да се чувства балансирана и хидратирана. Този продукт е предназначен да се използва сутрин за стимулиране на кожата, а вечер за почистване и премахване на грима.

Continue Reading
Advertisement