Connect with us

Дръм и Бас

Приключи 16 издание на най-големия балкански форум за дръм енд бейс

Avatar

Публикувано

на

снимка: Peter Savov Photography

Над 20 гости от всички балкански държави пристигнаха по покана на родното движение за електронна музика H.M.S.U. Поводът – събитието под надслов Broken Balkanz, което се проведе от 22 до 24 Юли на 1500 м в сърцето на Витоша. Участие взеха водещите дръм енд бейс ди джеи от региона, а за събитието пристигнаха и гост участници от Италия и Нова Зеландия.

Събитието започна по план в 16:00 в петък и продължи без прекъсване до 16:00 в неделя. Програмата включваше предимно ди джейски сетове, а музиката се лееше от първокласна звукова система, поставена насред поляната до хижа Момина скала. В непосредствена близост бе реализиран и временен къмпинг, а посещаемостта надхвърли 1000 човека за трите дни. В дневната си част събитието бе със свободен достъп, което позволи и на преминаващите туристи да се порадват на първокласните дръм енд бейс сетове на родни и чуждестранни артисти.

Гостите споделиха, че според тях това е един от най-добрите от всички фестивали, на които са присъствали. Участниците от Хърватия допълниха, че родният фест “по нищо не отстъпва на събития от световен ранг”, които се провеждат в тяхната държава. Гостите от Македония споделиха, че на този фестивал са били приети “като у дома”.

Broken Balkanz се провежда за 16 година и е традиционно най-силното събитие на Балканите за този тип музика. До момента през годините по покана на Hard Music and Sounds United над 200 чуждестранни гости, а организаторите гордо заявяват

Advertisement

“Ние ефективно спомагаме за евроинтеграцията на държавите от Балканите, като провокираме кооперация, доброжелателство и положително съпреживяване чрез музиката”.

Реакцията на посетителите бе недвусмислена – пространството пред сцената бе окупирано от верни фенове до ранни зори, въпреки характерната за Витоша влажна нощ. В социалната мрежа още от неделната сутрин се сипят похвали и еуфорични съобщения, а тепърва очакваме и вълна от споделени снимки от събитието. Можете да прочетете повече тук:  https://facebook.com/events/621051978047778/

Организаторите обаче изобщо не губят време и вече финализират подготовката на следващото си събитие след по-малко от две седмици – морският фестивал Bass Sea Festival, който ще се състои от 4 до 7 август на живописния плаж до Варвара.

Детайли за това и други събития на H.M.S.U. може да се намери на страницата https://facebook.com/hmsuorg/.

Continue Reading
Advertisement