Connect with us

Музика

Продуцент на Ерос Рамацоти изпраща Радко от „България търси талант“ и Ана Мария от X Factor в Рим

Avatar

Публикувано

на

След като в началото на месец юни бе проведен кастинг за музикални таланти у нас, тази седмица бяха обявeни десет българчета, които ще се явят на международния музикален фестивал Italia Music Festival All Around Art 2015. Специално за да направи селекцията,  у нас пристигна Фабрицио Берлинчони – композитор и автор на известни телевизионни формати и предавания, който работи с италиански звезди, като Ал Бано, Андреа Бочели, Адриано Челентано, Тото Котуньо и др. Другият важен член на селекциониращото жури бе Николо Фраджиле – продуцент на Адриано Челентано, Тициано Ферро и Ерос Рамацоти. Възможност за специален кастинг сред български талантливи деца стана факт благодарение на  българката Дариана Куманова –  известен вокален педагог, най-младият доцент  в академията в Санремо, Италия. И тримата големи артисти  ще бъдат част от журито на международния фестивал.

Сред избраниците за полуфинала са Радко Петков от град Троян, познат като участник в  риалитито „България търси талант“ и друга риалити героиня, този път от X Factor – Ана-Мария Янакиева от София.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]1[/media-credit]

Специална награда – Мастер- клас в град Касерта –Италия получи Любомира Вушева на 15 г. от Ботевград.

Сергей Вардеварян  – студент в Националната Музикална  Академия от класа на Алис Боварян, също е сред избраниците, като плени сърцата на всички с изпълнението си на хит на Bon Jovi.

Оценката бе в резултат от изпълнение на живо на всеки един участник на сцената на Playground (Paradise Center) и бяха класирани тези с най-много точки по десетобалната система. Организацията на кастинга бе със съдействието на Академия  LIPA 4:19 – българският филиал на академията за сценични изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул.

Advertisement

…………………………………………………………………

Фестивалът Italia Music Festival All Around Art 2015 ще се проведе от 8-ми юли до 11-ти юли в град Рим.

Общият награден фонд на събитието е 20 000 евро. Ще има специална награда за българско дете, а именно – песен, написана лично от композитора Фабрицио Берлинчони (автор и на песента, която спечели  Junior Eurovision 2014 г).

Имената на останалите деца, които ще отидат на полуфиналите на феста в Рим, са Сесил  Сабри, Преслава Петрова и Никол Паласчева (до 10 години), Габриела Йорданова и Деница Василева (до 16 год.),  Франциска Димитрова и Енислава Недкова за авторска песен и най-малкият участник – Моника Шахин.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement