Connect with us

Компании

Професията на телеком инженера и HR специалиста представи Мтел в ежегодния „Детски базар на професиите“

Avatar

Публикувано

на

За поредна година Мтел се включи в „Детски базар на професиите“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Целта на проекта е да запознае деца от различна възраст със света на професиите. По този начин в бъдеще те ще могат много по-лесно да направят избор каква да бъде собствената им професия.

По време на базара професията на телекомуникационния инженер представи Емил Чаушев, който работи в дирекция „Мрежа и планиране“ в Мтел. Чрез забавни игри с децата той обясни как работи мрежата на телекома и как се осъществяват разговорите по мобилен телефон. Професията на специалиста по „Човешки ресурси“ представи Северина Щракова, която работи в отдела за привличане на таланти на телекома. Децата получиха и своята първа кариерна консултация.

Компаниите, които се включиха в базара, представиха някои от своите ключови професии на специални щандове в НДК. В рамките на събитието се проведоха и няколко лекции, в които водещи специалисти в областта на уебдизайна, журналистиката, енергетиката, IT, архитектурата, фармацията и други, също разказаха на децата в детайли естеството на своята работа.

„Детски базар на професиите“ е част от националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители”, организирана от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Тази година „Гордея се с труда на моите родители“ се проведе в 21 компании, в 19 града в страната. Идеята му е със специално разработени програми и игри бизнесът да покаже на децата на своите служители защо трудът на родителите им е важен. В тазгодишното издание на кампанията децата се запознаха със 115 професии от повече от 15 сектора на икономиката. Централата на Мтел посетиха над 20 младежи на възраст от 14 до 18 години, а темата беше „Кариерна ориентация“. Телекомът се включи в кампанията за трета поредна година.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Detski bazar na profesiite_1[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Detski bazar na profesiite_3[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement