Connect with us

Tехнологии

Пълноценно онлайн обучение в безплатна виртуална класна стая с мултифункционална дъска

Avatar

Публикувано

на

1 Virtualna klasna staya

Smart Classroom продължава да предоставя безплатно на своите потребители виртуална класна стая в партньорство с daskal.eu. Във виртуалната класна стая учители и ученици имат възможност да използват редица полезни функционалности, с които да проведат пълноценно учебния процес в дистанционна онлайн форма.

Какви са възможностите на виртуалната класна стая?

Виртуалната класна стая е лесна за ползване и предлага на учители и ученици функционалности, необходими за пълноценното провеждане на часовете по различни предмети.

За да я използва един учител, е необходимо той и неговите ученици да се регистрират в платформата. След успешна регистрация учителят може да създаде своята виртуална класна стая, като кликне върху бутона „Класна стая“ в платформата и да посочи деня и часа на урока, който желае да проведе в нея, както и класа или групата ученици. Стаята може да се сподели и с друг учител и да служи и като стая за срещи между учители.

След като стаята е създадена, учениците получават съобщение с бутон за достъп. Часът във виртуалната класна стая започва с проверка на микрофона, браузъра и интернет свързаността. Когато всички ученици се присъединят успешно, учителят ръководи часа, а учениците слушат, докато учителят не ги упълномощи да говорят или да „излязат“ виртуално на дъската. От панела с участниците могат да се проверят присъстващите в часа ученици. Ученикът може виртуално да вдига ръка, да получи достъп до дъската, да говори и да се покаже на камерата.

Advertisement

Класната стая разполага с няколко вида дъски, които учителят използва, но може да дава достъп и на учениците. Основната дъска е графична и се зарежда по подразбиране. Другите са дъска по математика, която позволява използването на специални символи, дъска медия, на която учителят може да зареди видео от компютъра си, а също и дъска линк, на която може да качи линк към материал от интернет. В зависимост от предмета, може да се добавят дъски и да се работи с няколко едновременно, като учителят сам избира коя да се визуализира.

Класната стая се управлява с набор от инструменти – бутони за споделяне на екран, за споделяне на учебни материали, включително създадени в платформата. Всяка дъска разполага с различни инструменти.

Повече подробности за използването на безплатната виртуална класна стая можете да отркиете в този видео урок:

Smart Classroom е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Advertisement

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

С екип от 15 ИТ инженери, Инфино ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения по Smart Classroom проектите на Samsung. За повече информация: https://www.infinno.com/

Мисията на фондацията е развитието на образованието, науката, културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността ѝ е свързана с организиране на обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно и научно съдържание, проучвания и анализи. „Образование 5.0″ вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство. За повече информация: https://edu5.0.bg/

Даскал е услуга, която среща учители и ученици наживо през интернет. Не се изисква специален софтуер или хардуер – нужни са само камера и микрофон. Даскал разполага с множество от инструменти, с които учебният процес да е ясен, интересен и забавен. Осигурени са възможности за запис на урока, за да може участниците да го гледат впоследствие или ако ученик е пропуснал-лесно да навакса. Учителите могат да правят и учебно съдържание, което да разпространяват впоследствие безплатно.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement