Connect with us

Музика

Първите финали на конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2015

Avatar

Публикувано

на

WOA MB 2015 BG-MD-POSTERBGTSC с удоволствие представя: Първите финали на конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2015, които ще се проведат в периода 24 Април – 3 Май на откритата сцена на столичното заведение Маймунарника(в Борисова градина). Официалното откриване ще е на 24 Април от 12:00 часа, а първата група от конкурсната програма ще забие точно в 12:30. Събитието ще се състои в 6 дни (24-25-26 Април, 1-2 и 3 Май) като от първите пет ще бъде излъчен по един финалист, който ще участва на финала на 3 май.

Победителят ще представи българската сцена на международния финал, като успоредно с това ще е и първата група свирила на най-големия рок и метъл фестивал в света WACKEN OPEN AIR. Появата на една сцена с BLIND GUARDIAN на 16 Май в столичната зала Универсиада е другият бонус, който групата-победител ще получи.

Както знаете, в конкурса могат да участват само български групи без подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период. Те трябваше да изпратят по пощата до 28 февруари информация за групата, снимка и демо CD с авторски песни!

Групите, отговорили на всички изисквания до момента и първи полуфиналисти, са:
SYSTEM, AXEZ, TOOLSTICK, LIEVEIL, THE OTHER LIMITS, THE REVENGE PROJECT, DEMENZIA, VOICE AND FINGERS, EUFOBIA, COPROSTASIS, PAINOUT, POWER ENSLAVE, ANEKDOT, VIOLENTORY, DOWNSLOT, MIZERERE, FAT WHITE CHIEFS, DIABLESS, NIGHTMARE, WARSCUM, RICH COMPANY, ЕТАЛОН, BENDIDA, FAT BERTHA, AMORAL, DRIVE YOUR LIFE, NEW DAY COMING, URBAN GREY, SACRAL MIND, NEW DISEASE, YUVIGI, METALWINGS, DIFFERENT HIGHWAY, IL PASARO, ESCAPE FROM INFERNO, CORECOM, NAMELESS DAY RITUAL, SEVI, JOHN STEEL, CRASHBRAKE, DOWNFALL, SIMAI, AS ORCHIDS WITHER, MATUBES

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената.  На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети осигурени от музикален магазин Music Division. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.

Пълният списък на финалистите и програмата по дни на провеждане ще бъде обявена в края на следващата седмица! За повече текущи, технически и организационни въпроси можете да откриете на събитието във фейсбук или тук както и да зададете на metalbattlebg@bgtsc.eu
На този линк можете да откриете страхотни снимки от представянето на групите в конкурса миналата година:
http://www.metalshots.com/Reports/2014/2014-07-30_WOA_Wacken/index.php

Advertisement
Continue Reading
Advertisement