Connect with us

Събития

Първият български Полденс Шампионат блесна с уникална акробатика, сексапил и нова дисциплина за танц на пилон

Avatar

Публикувано

на

Уникална акробатика, красота и разнообразие от стилове показаха състезателите на първия по рода си у нас Полденс Шампионат този уикенд. В състезанието се включиха 30 момичета и едно момче  – Диан Панов, популярен като „Жокера“.

Явиха се участници от клубове от столицата (Sonya Pole Studio и Pole Dance Bulgaria), Бургас и Варна. Те премериха сили  в три категории – Pole Dance, Art Pole Dance и Pole Dance за двойки.

Победителка в категория Pole Dance за начинаещи с опит до 1 година стана Силвия Димитрова от град Варна. В категория „Напреднали“ с опит до 2 години спечели Гергана Кечова от София, а приза за „Професионалисти“ с опит над 2 години грабна Симона Бойкова от София, която е и участничка в тазгодишното издание на „България търси талант“.

Публиката се наслади на красивата хореография и майсторство в новата категория Art Pole Dance, която включва 60% танц и 40% акробатика на пилон и се въвежда за пръв път в световен мащаб.  Победители в тази категория станаха съответно: Ива Попова от София („Начинаещи“), Десислава Бобошевска от София („Напреднали“) и Анастасия Угрюмова от Бургас („Професионалисти“). Победители при двойките при професионалистите станаха Симона Бойкова и Бояна Николова.

Simona Boikova-1-vo_miasto_profesionalisti

Симона Бойкова

Advertisement

 

Водещ на шампионата по полденс, който се проведе в столичния клуб Mixtape 5, бе радиоводещият Краси Москов, който се погрижи и за оригиналната музикална селекция, а в журито бяха известната американска танцьорка и икона в този стил Пантера Блексмит, рускинята носителка на международни титли по полденс Катерина Москинова и Егор Чураков – цирков актьор, треньор и финалист на шоуто „Украйна търси талант“. Организатори на първия Български Полденс Шампионат са Sonya Pole Studio.

MIKA | PR
Continue Reading
Advertisement